Дъхът на боговете19 декември 2013
От 16 декември търсете Дъхът на боговете (превод: Венелин Пройков, цена: 18 лв., 480 стр., ИК Колибри) – нова порция философска фантастика от писателя-енциклопедист Бернар Вербер!


Книгата

Дъхът на боговете е вторият том от знаменитата трилогия на Бернар Вербер Цикълът на боговете, в която отново се срещаме с Микаел Пенсон и неговите приятели, преминали в отвъдното. На планетата Еден става все по-напечено: курсистите, обучавани за богове от древногръцки богове и герои, все така се съревновават, мнозина отпадат. Богоубиецът продължава да действа. Микаел Пенсон е разкъсван от чувствата, които изпитва към Афродита и Мата Хари... Няма съмнение, че читателите отново ще се насладят на енциклопедичните познания на Вербер и на умението му да гради напрегнато повествование.

Авторът

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. Нувел Обсерватьор. През 1991 издава романа Мравките, с който придобива световна известност. Следват Денят на мравките и Революцията на мравките. Вербер е автор и на трилогията Империята на ангелите и Ние, боговете, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната Енциклопедия на относителното и абсолютното знание.
Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.