На лов за Снарк20 декември 2013
На лов за Снарк (1876) е един от шедьоврите на Луис Карол - творбата излиза за пръв път на български език от издателство Колибри!


В тази ексцентрична поема странен екипаж от осмина джентълмени, един бобър и един ботуш тръгват на лов за нечуван, но много страшен, подозрително вкусен и крайно коварен звяр. Безуспешните им старания ще разсмеят децата, но и ще натъжат възрастните, защото те ще разпознаят в тях неуместните си опити да се справят с големите си проблеми в живота. Поемата се счита за едно от върховите постижения на английския стихотворен нонсенс.

Луис Карол (1832–1898) е прочутият по цял свят автор на Алиса в Страната на чудесата и Алиса в Огледалния свят. Малцина обаче знаят, че той е преподавател по математика в Оксфорд, че е роден под името Чарлс Доджсън и че именно с това име е подписвал научните си трудове по геометрия, алгебра и логика. Поради леко заекване трудно е успявал да се представи с него. Първите си литературни стъпки прави в семейното списание Миш-маш, което издава от 1855 до 1862 за забавление на близките си.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.