Какво видя кучето и други приключения3 януари 2014
Каква е разликата между задушаване и паника? Защо има десетки разновидности на горчицата, но само един вид кетчуп? Как футболистите ни учат по какъв начин се наемат учители? Какво ни разказва боята за коса за историята на 20-ти век?


Тук ще намерите сладко-горчивата история на изобретателя на противозачатъчни хапчета и зашеметяващите изобретения на пионера на соса за тестени изделия Хауърд Московиц. Гладуел сяда до Рон Попийл, царят на американската кухня, докато той продава грил-фурни с таймер и разкрива тайните на Сизър Милан (повелителят на кучета), който може да успокоява свирепи животни с едно докосване. Той изучава тестовете за интелигентност, етническото профилиране, пълзящия детерминизъм, и се опитва да обясни как се случи така, че в Силициевата долина всички едва ли не си потрошиха краката, за да наемат един и същ току-що завършил колежанин.
Какво видя кучето е още един пример на жизнерадостния дух и неуморното любопитство, които превърнаха Малкълм Гладуел в един от най-блестящите изследователи на необичайното.

Малкълм Гладуел e роден на 3 септември 1963 в Англия, но когато навършва 6 години, семейството му се премества в Канада. Завършва история в университета на Торонто, след което започва да практикува журналистика в различни канадски и американски издания. Бил е репортер на Washington Post с ресори бизнес и наука, а след това е ръководил бюрото на вестника в Ню Йорк. През 1996 г. става част от редакционния екип на списание New Yorker и всички негови есета в сборника Какво видя кучето са се появили най-напред на страниците на това издание.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.