Повикът на ангела

14 януари 2014
Литературната звезда Гийом Мюсо ни предлага нова и изпълнена с адреналин книжна авантюра в Повикът на ангела (ИК Изток-Запад).


Ню Йорк. Летище Кенеди. В претъпканата зала за заминаващи се сблъскват мъж и жена. След кратка разправия всеки тръгва по пътя си. Мадлин и Джонатан никога не са се срещали, може би и никога не биха се срещнали отново... ала докато си събират нещата, те разменят мобилните си телефони. Когато откриват това, вече са разделени от 10 000 километра: тя държи цветарски магазин в Париж, a той – ресторант в Сан Франциско. Поддават се на любопитството и всеки от тях разглежда джиесема на другия. Оказват се свързани с тайна, която смятат, че отдавна са погребали...
Повикът на ангела е отличен пример за жанрова амалгама: комбинирайки по блестящ начин прийомите на романтиката, трилъра и мистерията, френският топ автор Гийом Мюсо, едно от най-продаваните имена на Европа, зашеметява читателите си с първокласно развита фабула и режещ като бръснач стил на писане. За почитателите на Мюсо това едва ли е изненада – той е известен с разнородния си като тематика и изпъстрен с изненадващи обрати начин на разказване и именно това с годините успя да му спечели завидна слава дори и извън Стария континент.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.