• Сърце на вятъра

  26 юли 2017

  Донал Райън

  В борбата си да преодолеят последиците от финансовата криза, жителите на ирландско градче са принудени да надникнат отвъд привидностите в обществените и личните си отношения, да се преборят с демоните си, да разгадаят едно старо убийство и едно ново отвличане, да се съхранят поотделно и като общност, да поставят ново начало.
 • .
 • Светлината, която изгубихме

  26 юли 2017

  Джил Сантополо

  Луси и Гейбриъл се срещат за първи път случайно по време на Шекспиров семинар в Колумбийския университет в съдбовния 11.09.2001. И двамата са млади, животът е пред тях и е изпълнен с възможности.
 • Пламтящият свят

  26 юли 2017

  Сири Хуствет

  Фикционална антология от текстове на и за художничката Хариет Бърдън, вдовица на прочут арт дилър – ерудирана, талантлива и ексцентрична.
 • Къде ми е шапката?

  20 юли 2017

  Джон Класен

  Първото правило за оцеляване в гората и законите на частната собственост влизат в две-в-едно урок за деца в Къде ми е шапката? на Джон Класен – книжка, която илюстрира с лек диалог и забавни рисунки тежките последици от кражбата и лъжесвидетелството. Вече и на български.
 • Саламбо

  12 юли 2017

  Гюстав Флобер

  Eпична история, изтъкана от еротика, жестокост и чувственост, в чиято основа стои въстанието на наемниците през III век пр. Хр., което противопоставя Картаген на наетите от него варвари, участници в Първата пуническа война.
 • Лято

  5 юли 2017

  Едит Уротън

  18-годишната Чарити е принудена да живее в малко провинциално градче, след като е осиновена в дома на един от най-изявените мъже в Нова Англия. Хората в града никога не й позволяват да забрави, че идва от планината – един срамен, непознат и враждебен свят, населен с бедните и необразованите.
 • Отлъчване

  29 юни 2017

  Николай Терзийски

  Ражда се "в сърцето на неизбродимите Родопи", расте до "топлата величественост на Рила", а от години е "току под нежната прелъстителна Витоша". Така говори за природата Николай, който е учил журналистика и е работил (и работи) във вестници, радиа и телевизии, писал е неща, които никой не е прочел и други, заради които понякога му се обаждат и казват "благодаря ти".
 • Одеса Стар

  28 юни 2017

  Херман Кох

  Романът ни запознава с Фред Морман, един мъж в тежка криза на средната възраст. Животът му е монотонен, професионалното му развитие буксува, а жена му и подрастващият му син отдавна са престанали да хранят респект към него.
 • Убийството на една революция

  28 юни 2017

  Руслан Трад

  През призмата на лични истории книгата се превръща не просто в хроника на войната в Сирия, а в историята на страна, която се променя завинаги; в историята на братоубийствен конфликт, застрашаващ да се превърне в минисветовна война, и в историята на най-важната битка – тази за умовете и душите на хората.
 • Турско огледало

  28 юни 2017

  Виктор Хорват

  В края на живота си Иса бин Юсуф (което в превод означава Исус, син на Йосиф) разказва за своите младежки години в Южна Унгария. Събитията се развиват през ХVІ век – напрегната и разнолика епоха, белязана не само от турското нашествие, а и от Контрареформацията.
 • Вдовицата и папагалът

  22 юни 2017

  Вирджиния Улф

  Рано или късно, но винаги животът осребрява случаите, в които сме били добри човеци с хора и животни – този урок четат децата ви в приказката Вдовицата и папагалът на Вирджиния Улф с илюстрации на Чавдар Николов.
 • Бьорнстад

  22 юни 2017

  Фредерик Бакман

  "Харесваме романа и мислим, че в писането ви има потенциал, но не и комерсиален." Това е бележка, която поредно шведско издателство връща на 31-годишния Бакман заедно с ръкописа на Човек на име Уве – впоследствие първата му книга, продадена в тираж с шест нули на 38 езика. "Запазих си този ред и понякога го чета отново", казва за Ню Йорк Таймс писателят, който взима нощни смени като келнер и шофьор, за да сяда пред празния лист през деня от 20-годишен.
 • Гам

  13 юни 2017

  Ерих Мария Ремарк

  По време на околосветското си пътуване пленително красивата Гам сменя континент след континент и мъж след мъж в търсене на любовта. Постепенно героинята на Ремарк се изгубва в себе си, за да намери това, което винаги е търсила – връзка със собствената си природа.
 • Катафалка, два носорога

  8 юни 2017

  Петър Крумов

  Мъж на средна възраст е погълнат от болка и съмнения и се опитва да реши кризата, настъпила в живота му. Бягайки от инерцията и преструвките, той постепенно се откъсва от зоните на сигурността си, за да се озове оголен и омерзен пред извода за собствената си същност.
 • Писма до непозната

  8 юни 2017

  Андре Мороа

  В епистоларната книга на Мороа той се обръща към всички жени, олицетворени от красивата Непозната, и отговаря на въпросите, които те биха могли да си зададат: за любовта, кокетството, нравственото и интелектуалното усъвършенстване, за отношенията с мъжа, с децата и семейството, за удоволствията на духа и тялото.
 • Татко

  6 юни 2017

  Уилям Уортън

  Съкровена история, през която минава всеки един от нас в живота си – когато трябва да се грижиш за най-близките си или когато ти самият имаш нужда от тяхната помощ. Историята, в която читателят извървява пътя обратно към корените си, към спомените, в които родителите се превръщат в неизменна част от него самия.
 • Отровни думи

  1 юни 2017

  Луиз Пени

  Разрив настъпва в Трите бора, когато трупът на непознат старец е захвърлен в любимото бистро. В село, където всички се познават, никой не е виждал неизвестния мъж жив. Или никой не си признава. А малкото налични улики водят към един от най-уважаваните жители.
 • Розариум

  31 май 2017

  Георги Томов

  Георги Томов поставя няколко човешки съдби под стъкления похлупак на личната трагедия, за да търси отговорите на извечните философски и общочовешки въпроси.
 • Неизбежна гибел

  31 май 2017

  Ерих Кестнер

  През 1931за първи път е отпечатан романът Фабиан. Историята на един моралист – едно от най-важните произведения на Ерих Кестнер. Публиката посреща Фабиан радушно – изданието с меки корици, което излиза наред с другото, се разграбва само за седмица, а в началото на ноември 1931 вече са отпечатани между 6 и 10 хиляди екземпляра от изданието с твърда корица.
 • Разкази за Родината

  31 май 2017

  Дмитрий Глуховски

  В Родината на Глуховски политиците са от други планети, учен открива, че властниците въртят бизнес с пъкъла; мутрите си купуват силиконови мозъци; НЛО каца насред Москва; изборите вече се правят от машини, за да няма грешки; Третата световна война идва и си отива, без руският народ да забележи промяната, а из всеки разказ дебне възможността читателят да открие проекции на реални личности.