Дневникът на един книжар19 декември 2018 Шон Битъл
Ако обичате литературата, сухия британски хумор и стрелбата по Киндъл с пушка, вече имате три общи неща с автора на тази книга.


Шон Битъл е собственик на най-голямата книжарница за книги втора ръка в Шотландия, наречена просто Книжарницата. Тя поддържа асортимент от над 100 000 екземпляра, разположени из лабиринт от виещи се коридорчета, сгрявани от бумтяща камина, в провинциално градче, което обича литературата и наднича към морето от ръба на грандиозни, мрачни шотландски скали. Звучи като истински рай за любителите на книги, нали? Е, реалността е малко по-различна...

В Дневникът на един книжар със своите остри коментари, точни наблюдения и несломим хумор Шон Битъл описва трудностите на търговията с книги и изпитанията, на които тя подлага наивните идеалисти, заели се с тази работа. Книгата е пълна с описания на срещи с ексцентрични клиенти и конфликти със собствения персонал, коментари на книги и разкази за приятели, за самотни стари хора и колекционери на книги, за вълнението, пораждано от редки антикварни издания и чара на живота в едно малко градче.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.