Златната клетка11 април 2019 Камила Лекберг
Родена през 1974 в малко селце на западния бряг на Швеция – Фелбака, Камила Лекберг превръща родното си място в арена на своите романи – съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество.


Златната клетка (превод: Любомир Гиздов, 368 стр., 18лв) е драматична, спираща дъха история за измама, отмъщение и изкупление. На повърхността Фей има всичко. Перфектен съпруг, любима дъщеря и луксозен апартамент в най-хубавата част на Стокхолм. Но мрачните спомени от нейното детство във Фелбака я преследват упорито и тя се чувства така, сякаш е в капан или златна клетка. Някога е била силна и амбициозна жена, докато не решава да се посвети на мъжа си Джак. Когато разбира, че той я мами, целият й свят се срутва. Фей е напълно опустошена, но отчаянието няма да я погълне, а ще отстъпи място на гнева и на едно брутално отмъщение. По думите на авторката тази книга е най-голямото й предизвикателство и вдъхновение, защото Фей и Златната клетка се различават от всичко, което е писала досега.

През 2008 Лекберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 заема шеста позиция в класацията на френското списание Ливр Ебдо и британското Букселър. Бестселъри като Каменоделецът, Вещицата и Укротителят на лъвове свидетелстват за размаха на въображението й и я налагат като един от най-предпочитаните автори на трилъри в Европа. Златната клетка дава тласък на нова поредица.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.