Вечерята9 октомври 2014 Херман Кох
Вече можете да намерите Вечерята (превод: Мария Енчева, 296 стр., цена: 15лв) – една стряскаща, великолепно изтъкана история, считана за световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох.


Колко далеч можеш да стигнеш в желанието да защитиш детето си? Този болезнен въпрос увисва в романа Вечерята. Една разтърсваща творба за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Брилянтен, напрегнат, трагикомичен разказ с впечатляващ ритъм. Ще достави специфична наслада на всеки, който обича истории за разпада на сигурността и комфорта в семействата от средната класа, по навик маскиращи проблемите си с маниери на благоприличието.
Роден през 1953, Херман Кох е най-превежданият холандски писател, телевизионен продуцент и виден интелектуалец. Големият му пробив в литературния свят се дължи именно на романа Вечерята, публикуван за пръв път през 2009, впоследствие издаден в 37 държави и преведен на 33 езика, филмиран и адаптиран за театралната сцена. Сюжетът се уповава на действителен случай.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.