Убийството на художника12 март 2015 Луиз Пени
В началото на април на български език ще се появи Убийството на художника, първата книга от бестселъровата поредица Разследванията на инспектор Гамаш от Луиз Пени (Канада). Пени е единственият в света петкратен носител на наградата Агата Кристи.


Първата книга от поредицата за разследванията на инспектор Гамаш, Убийството на художника, донася на автора си единадесет литературни награди, сред които някои от най-важните отличия в жанра - John Creasy New Bloody Dagger, Arthur Ellis Award, Anthony Award, Dilys Award, Barry Award.

Убийството на художника ще излезе на български в началото на април и скоро ще бъде последвана от още една книга за приключенията на инспектора в подозрително тихото село Трите бора.

Самият Гамаш е брилянтен следовател, надарен с необикновен ум и прозорливост, които го превръщат в легенда от ранга на Еркюл Поаро, госпожица Марпъл и Шерлок Холмс. В Убийството на художника Гамаш е натоварен с разследването на мисетериозното убийство на обичаната и уважавана от всички художничка Джейн Нийл, намерена мъртва в гората, пронизана със стрела право в сърцето. Местните жители са убедени, че става дума за нещастен случай при лов, но Гамаш бързо проумява, че в наглед притихналото селце всеки пази тайни и се крие зад маски. И че ключът към загадката навярно се крие в необикновената картина, нарисувана от художничката, малко преди да умре…

До момента Гамаш е герой на десет романа и една новела – The Hangman. Тя е написана като част от програмата GoodReads Canada, която цели да насърчи възрастни, имащи пробелми с уменията за четене. Тази програма е създадена от различни организации, работещи по проблемите на грамотността в Канада. Според тях 42% от канадците страдат от ниска грамотност, а това е свързано с бедност, безработица, проблеми със здравето и склонност към престъпления. След успеха на първите няколко книги от серията Разследванията на инспектор Гамаш, Луиз Пени пише The Hangman с опростен сюжет и лексика и граматика.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.