Зовът на костите19 март 2015 Долорес Редондо
На 23 март излиза от печат Зовът на костите, книга 2 от нашумялата трилогия за Бастан, подписана от баската писателка Долорес Редондо.


Зовът на костите (превод: Катя Диманова; стр. 496, цена: 20лв) отново ни пренася на брега на река Бастан в живописното градче Елисондо. Младата инспекторка Амая Саласар, вече в напреднала бременност, се впуска в надпревара с невероятно изобретателен и умен престъпник. Романът обсебва с динамичното си действие, изненадващи обрати и неповторима атмосфера, която създава връзката с древните легенди и предания по земите на баските. Не напразно напоследък придобиват все по-голяма популярност туристическите турове по местата, описани в книгите от трилогията.

Долорес Редондо е родена през 1969. Невидимият пазител е нейният дебютен роман – впечатляваща амалгама от психологически трилър, криминален разказ и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в десетки страни по света. До края на 2015-а ще излезе на български и последната книга от поредицата, а Долорес Редондо ще я представи лично при гостуването си у нас в рамките на третия Софийски международен литературен фестивал.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.