Ефирни песни и тайни служби19 май 2015 Кристин Димитрова
Излезе от печат документално-публицистичното изследване на Кристин Димитрова с подзаглавие "Образът на България в британската, американската и англоканадската преса през периода 1980–2000 година".


Книгата изследва образа на страната ни, на българина и българското на страниците на британската, американската и англоканадската преса през последното десетилетие на социализма и първото десетилетие от демокрацията. Авторката приема 1989 г. за ключова, за да проследи посоката на промените в политически и културен аспект и тяхната интензивност. Вълната на политическата промяна, която преминава през държавите от Съветския блок, води до оттеглянето на чужди войски, пренаписването на конституции, прелом в очакванията към индивидуалната свобода, институциите и отговорностите. През следващите години доскорошни врагове стават съюзници, култури и територии се отварят една към друга, нерядко за да се намразят впоследствие или да открият себе си по нов начин.

Кристин Димитрова е известен български творец, преподавател, журналист и общественик. Автор е на романа Сабазий, отличен с Награда на Министерство на културата и община Пловдив Христо Г. Данов, на книгите с разкази Любов и смърт под кривите круши и Тайният път на мастилото, на десет сборника с поезия. Произведенията й са публикувани на десетки езици.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.