Дребната старица, която наруши всички правила31 юли 2015 Катарина Ингелман-Сундберг
Дребната старица, която наруши всички правила (превод: Богдан Русев, 408 стр., 20лв) е криминална лудория с главен герой седемдесет и седем годишната Марта Андерсон.


Докато обитателите – или "клиентите", както ги наричат сега – на старческия дом "Диамант" пият сутрешното си кафе във всекидневната, тя обмисля как да промени живота си. Сънят за един банков обир не й дава покой, а любимият й боровинков ликьор не е достатъчна утеха. Твърдо решена да не прекара оставащите й дни в креслото, заедно с четирима стари приятели тя организира бунт срещу ограниченията, които им налагат в дома. И приключението започва.

Катарина Ингелман-Сундберг е автор на 18 книги в различни жанрове, но в Швеция името й се свързва най-вече с историческите й романи за времето на викингите. Познанията й идват от опита й като морски археолог и уредник на музей, както и от задълбочена изследователска работа по темата. Книгите на Ингелман-Сундберг имат специфичен почерк и са заредени с човечност, топло чувство за хумор и неочаквани обрати.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.