Мъжете - тирани, мъжете - под чехъл18 септември 2015 Виктор Ерофеев
Сборникът включва повече от 60 есета. Както винаги Ерофеев си позволява да погледне – с чужди сякаш очи – истината в очите и да я каже без страх и без излишен патос, да се опита да прозре – макар и по пътя на самоунищожението и самооскърблението – абсурдите на руската душа, като същевременно дава възможност на всеки един от читателите да си направи изводите самостоятелно.


С енциклопедичен размах и задълбоченост във втората част на сборника си Виктор Ерофеев прави блестящ анализ на "комиксовата реалност" в края на стария и началото на новия век – с "краха на менталността", "настъпващата деградация и дебилизация на човечеството", "колективното линеене на мозъците", "разрушаването на многоизмерния човек", изгубването на представата за истинското самопознание, еснафщината и политическата коректност, победата на масите и тържеството на пазарните отношения, загубата на любов.

Прониквайки в тайнствените дълбини на вътрешния свят на съвременния човек, Ерофеев с рентгенов поглед анализира днешните мъже ‒ "истинските" и "опасните", неуверените и самонадеяните, пасивните и стремителните, тираните и подчехльовците.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.