Речник на погледите1 октомври 2015 Елиф Шафак
Издателство Егмонт представя Речник на погледите от популярната турска писателка Елиф Шафак.


Речник на погледите е третият роман на Шафак, определян като най-авангардната й творба, а стилът и сюжетът са високо оценени от литературната критика в Турция. Описан от Орхан Памук като "омагьосваща комбинация от жалост и жестокост", той е отличен с наградата "Най-добра книга" за 2000 от "Съюзът на турските писатели".
 
Това е един различен и многопластов роман, въздействащ разказ за очите, които не виждат, и за погледите, пред които оставаме голи. Из страниците му изкусната "разказвачка на истории" разглежда темата как "да виждаш и да бъдеш видян" определя човешкия живот. Действието се простира от Сибир през 17-и век през Франция от 18-и век до днешен Истанбул. Типично за характерния й стил, различните истории и герои се оказват неразделно свързани. Неуловимата нишка, която обединява всички места и времена, е мотивът за красивото и грозното и как обществото възприема различните.
Това е една ексцентрична любовна история, изпълнена с хумор и очарователни афоризми, разказана по красив и завладяващ начин.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.