Български рози1 септември 2016 Георги Тенев
Насилие, присвояване на капитали и идентичности, битки за власт – най-болните проблеми на обществото ни днес са извадени за дисекция в новия роман на Георги Тенев.


Tози тъмен и криминално загадъчен разказ за съдбата на интелигенцията ни в света на силните, бруталните и богатите е всъщност история за разбитите илюзии за невинност, за непостижимата любов и за предателствата в името на успеха, известността и парите. С думите си авторът предизвиква няколко поколения да се събудят и прави мрачно предсказание за бъдеще на терор и политически отмъщения, в което се надига страшният въпрос ''какво ще се случи с децата ни?'. Асоциацията с пророческите антиутопии на Мишел Уелбек не е лишена от основания – лошото е, че действието се развива, тук и сега, а писателят бърка в раната без никаква милост.

Георги Тенев е писател, сценарист и драматург със силна обществена позиция. Автор е на романите Партиен дом (обявен през 2007 за български роман на годината от фондация ВИК), Кристо и свободната любов, Господин М. и сборника с разкази Свещена светлина (получил стипендия за превод на Американския ПЕН център). Новата му книга Български рози ще бъде разтворена за първи път на Аполония в Созопол – на 7 септември
от 20:00 в Художествената галерия.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.