Няма да получите омразата ми12 октомври 2016 Антоан Лейри
В петъчната вечер на 13 ноември 2015 серия от терористични атаки в сърцето на Европа – Париж, шокираха цивилизования свят. Над 100 жертви взеха атентаторите в театър Батаклан, а сред невинните бе и съпругата на Антоан Лейри, майката на невръстния Мелвил – Елен. Красивият споделен свят на двама души бе сринат за миг от изстрелите на шепа фанатици с безумен плам в очите.


Една история обаче превзе социалната мрежа и се пренесе в истинския свят. Това бе един статус – кратък текст с автор Антоан Лейри, който стигна до милиони с разтърсващото си послание. Днес този статус, запомнен и скътан в сърцата, е разширен до книга. В нея покрусеният съпруг и баща простичко разказва – за първите мигове на осъзнаването, че нещо не е наред, за напразното дирене из болниците и приемането на трагичната истина… и за грижите за малкия Мелвил, които трябва да надмогнат скръбта, защото животът продължава.

Няма да получите омразата ми (ИК Сиела) е в докосващ превод на Паулина Стойчева-Мичева и със забележителна корица на Дамян Дамянов, цена: 10лв.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.