Чудо20 октомври 2016 Надя Захариева
В дипломата й пише Международни икономически отношения, но от първите редове на Надя Захариева в проза става ясно, че е специалист и по междучовешките здравей-сбогом. Черно на бяло ги улавя в кратки разкази, които за начало излизат в дядото на днешните блогове – WhyBulgaria, а по-късно и в ХуЛите, Granta и Vagabond. През 2005 между кориците на първата й книга се хващат цели 38 от късите й истории, наречени Чат@разкази.


Единадесет години по-късно вече усещаме топлото мастило на втория сборник на Надя – Чудо, в който участват 17 малки изрезки от уж баналното ежедневие на няколко "храбреци и наивници, мечтатели и неудачници". В живота им не се случва нищо извънредно, но всеки от тях променя света по свой начин, често и без сам да усеща. В контраст с обществения хаос наоколо, тези хора се обръщат навътре и търсят мира на душата, а лекотата, хуморът и жизнеността в езика на авторката, превръщат преживяването с героите й в истинско малко чудо.

Надя Захариева ни среща с книгата си на 26 октомври от 19:00 в литературен клуб Перото, след това търсим Чудо в книжарниците за 12лв от издателство Колибри.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.