Чистота24 ноември 2016 Джонатан Франзен
Бегъл поглед към ранга на Джонатан Франзен е достатъчен, за да го търсим по рафтовете. Автор на пет романа (включително Поправките от 2001, наречен "първият велик американски роман на 21 век"), той е и "велик американски писател" според критиката на списание Time, финалист за Пулицър и носител на Национална награда за литература на САЩ.


"Думата велик е глупава", казва Франзен пред The Telegraph и дълбае към корените на своя изчистен и остър език, където стои "динамиката в обикновения семеен живот на фона на теми като война, технологии, пренаселеност, глобално затопляне и околна среда".

Новият му роман Чистота пази същия курс с история за завършилата колеж Пип Тайлър, натоварена от огромен студентски заем, мълчалива любов към женен мъж и неуравновесена майка, която отказва да разкрие кой е баща й. Случайна възможност за ангажимент по проект в Южна Америка я откъсва от тях и бавно реди смисъл с всяка следваща страница. Докато процесите в работата на Пип движат световния ред, няколко запознанства и едно престъпление поставят човешката душа под лупата на идеализма, търсенето на идентичност и наказанието, което дебне между редовете.

Търсим Чистота в книжарниците от издателство Колибри на цена от 25лв.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.