Разкази и повести20 април 2017 Антон Павлович Чехов
"Tихият вълшебник“ Антон Павлович Чехов е един от най-големите майстори на краткия разказ в световната литература, открил нови простори пред психологическата проза. И все пак - защо интересът на съвременния свят към него продължава да расте?


Явно точно днес, в това динамично, технологично и истерично време, имаме най-силна нужда от неговата простота, естественост, топлота и дълбочина, от умението му кротко да смъква маските, деликатно да разпъжда илюзиите, неизменно да вълнува душата и да подхранва будния ум.

Сборникът съдържа както някои от белетристичните шедьоври на Чехов като Човекът в калъф, Дамата с кученцето, Лекокрилата, така и по-малко известни негови разкази като Верочка, Княгинята, Агафия, Съпругата, Студент. Особено място е отредено на поетичната повест Степ и на повестта за еволюцията на човешките чувства Три години.

Повечето преводи на включените произведения са нови и са дело на Пенка Кънева. Така изданието представя единна преводаческа концепция за творчеството на големия класик.

Разкази и повести е в книжарниците от изд. Колибри, цена: 25лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.