Царство на маслини и пепел25 май 2017 съставители Айлет Уолдман и Майкъл Шейбон
Сборник с есеистични репортажи на 26 световноизвестни писатели, които разказват за Обетованата земя - за ситуацията там към днешна дата, за живота на палестинци и евреи и тяхната надежда за мир и спокойно съвместно съжителство.


Обетованата земя е къс от източния бряг на Средиземно море с хилядолетна история и е смятан за свещен от трите големи монотеистични религии – юдаизъм, християнство и ислям. В продължение на векове тя е била арена не само на въоръжени стълкновения между различните населяващи я народи, но и на ожесточени битки на духа и на ума, върху чиито постижения се градят основите на днешната ни цивилизация.

В търсене на истината и на решение за проблемите в този регион, белязан едновременно от жестокост и богочовешка милост, именитите американските романисти и есеисти Айлет Уолдман и Майкъл Шейбон канят двайсет и четирима от най-добрите майстори на перото в света да предложат своя поглед за миналото и за бъдещето на това "царство на маслини и пепел".

Защото само писателите, по думите на Хенри Джеймс, могат да видят целия спектър на даден проблем, да доловят всички нюанси в конфликта, да надзърнат в душата на човека и да разкажат на другите най-добре онова, което до този момент е оставало скрито за окото.

Царство на маслини и пепел е в книжарниците от изд. Милениум, цена: 24лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.