Струва ли си да вземете бърз заем и какво трябва да знаете за него?1 ноември 2014

Преди да обясним какво точно представляват бързите кредити, най-напред е добре да изясните сами за себе си дали ситуацията ви в момента е толкова критична, че се налага да потърсите опции за кредитиране.


В случай, че отговорът е положителен и наистина се налага да търсите опции за финансова подкрепа, то помислете дали парите ви са нужни веднага или можете да си позволите няколко дена забавяне. Точно в отговора на този въпрос ще се крие и правилното решение за действие – дали да потърсите фирма за
микро кредити или да заложите на кредит от банка. Лихвите, които могат да ви предложат банките, са по-изгодни, в сравнение с офертите на компаниите за бързи кредити. Затова, ако няколко дни няма да ви забавят прекалено много в плановете, можете да се свържете с няколко банки и да проверите при какви условия отпускат кредити. Положителната страна на теглене на потребителски кредит от банка е, че там бихте могли да вземете и по-голяма сума, която да изплащате в продължение на години.

Неудобството е, че следва да съберете необходимите документи, а понякога се налага и да потърсите поръчител. Тази по-тромава процедура често пъти отказва клиентите от услугите на банките, още повече, че ако през изминалите години сте имали банкови кредити, които сте изплатили с известно забавяне, то това е отразено в кредитното ви досие и тогава има голяма вероятност банките да не ви отпуснат заема.


Затова, ако не сте сигурни, че банката ще одобри заема, остава вариантът да изтеглите бърз кредит. Можете съвсем лесно да се свържете с микрофинансираща организация, като потърсите онлайн и съответно се информирате подробно за всички условия. Хубавото на бързите кредити е, че кандидатстването, одобрението и самото усвояване на средствата се случват в рамките на няколко часа. Неудобството е по-високата лихва. Разбира се, за малки суми и кратък срок на погасяване, това едва ли би се отразила пагубно дори и на семействата с по-скромни доходи. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.