Модни икони: Ив Сен Лоран7 октомври 2011
На 1 август Ив Сен Лоран щеше да навърши 75, но уви, преди три години големият дизайнер бе покосен от рак на мозъка. Преминал през всички емоционални и професионални препятствия, Ив Сен Лоран продължава да вълнува модния свят с всичко, което е оставил след себе си. Личността му обаче тепърва започваме да опознаваме благодарение на биографични книги като едноименния роман на Лоранс Бенаим.


За момента това е най-изчерпателният източник с биографични разкази за живота на дизайнера и първата книга от поредицата на Колибри за големите имена в модната индустрия. Това определено е четиво, към което подхождаме с чувствителност и респект. Фактологията за творческия път на Лоран е поднесена детайлно и елегантно, като се люшкаш между усещането, че си на представление или че си тет-а-тет с дизайнера.
Авторката Лоранс Бенаим не е начинаеща в писането на биографии, а страстта й към модата прозира в структурата на книгата – разточителни изречения, фин хумор и проницателност. Самият Ив, създател на стила рив гош, е нарисуван с пълния разкош на своето декадентство и величие – от дрогата до асистентското му място в Dior, от електрошока до любовта му към мъжки костюми върху женски тела.

Ив Сен Лоран от Лоранс Бенаим е в книжарниците и на colibri.bg, 18лв

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.