За хората и други животни

13 октомври 2011
Бавният валс на костенурките от Катрин Панкол


Най-накрая излезе дългоочакваното продължение на Жълтите очи на крокодилите – романът, който направи Катрин Панкол най-четената френска писателка. Втората част от завладяващата трилогия, покорила над три милиона читатели в цял свят с водовъртеж от въпроси, копнежи и невероятни случки, се нарича Бавният валс на костенурките и естествено навлиза в подробности около живота на Жозефин, Антоан и Ирис.
Казват, че е много лесно да се идентифицираш с главната героиня – писателката Жозефин. Особено ако преживяваш развод, семейството ти в лицето на сестра ти, майка ти и дъщеря ти е същински тормоз и самочувствието ти е равно на нула. Дори и да не се отъждествявате с нея, със сигурност ще поискате да разберете какво се е случило със съпруга й Антоан и подлата Ирис, която се представяше за автор на книгите й в първата част от сагата. Панкол е подредила лошите в романа със съвсем заслужена участ и май се очертава Жо да се влюби отново. Всичко е чудесно, но в една жилищна сграда се случват няколко убийства, които силно смущават обстановката и героите.
В Бавният валс на костенурките ще видим как персонажите на Панкол постепенно напредват към своите малки лични победи, а историята е разказана с лекия и четивен стил на французойката.

Бавният валс на костенурките e в книжарниците и на colibri.bg, 18лв


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.