1Q8414 ноември 2012
Мураками – това е паролата, отваряща проход към един фантазно-мистериозен свят, в който греят две луни, любовта е чиста и вечна, мистични “малки хора“ нашепват слова директно в умовете, а двама души несъзнателно се търсят и все не успяват да се достигнат.


Това е светът на 1Q84, последния роман на японския писател Харуки Мураками, накарал много усти да заговорят за него. Положително има защо. Първите страници ни връщат в 1984 – време, далеч от мобилните комуникации и социалното отчуждение. Аомаме бърза за важна среща, закъснява и нетърпението є я отвежда до алтернативен път. Тенго не бърза за никъде – той бавно и методично помага на младо момиче да напише своя роман. И двамата обаче биват доведени до едно и също място – паралелен свят, в който нищо не е такова, каквото реалността познава. И понеже е далеч по-лесно, когато нещата носят своите имена, Аомаме нарича новия свят 1Q84. И в този паралелен свят те несъзнателно се търсят, защото, оказва се, някога в истинския, двамата са били влюбени.
Дали ще се намерят, в кой свят и кога, гарантираме ви, няма да разберете от първите две части. Но ще си зададете много въпроси и ще умувате над много мистерии. А в книга трета, която предстои да бъде издадена на 26 ноември, възлите ще се разплетат и отговорите ще бъдат научени.

1Q84 част 1 е в книжарниците и на colibri.bg, 16лв
Част 2 тръгва в продажба на 19 ноември

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.