Вакантен пост12 декември 2012
Джоан Роулинг е автор с амбиции и съвсем не смята цял живот да седи на старите си лаври. След като завърши последната си книга от Хари Потър сагата, именитата британка завърши още една приказно-детска колекция (The Tales of Beedle the Bard), след което се захвана с вероятно най-опасното начинание в живота си – първата своя книга за възрастни.


Вакантен пост е радикално различна от всичко, което Роулинг е писала до момента – подгответе се за истинска трагикомична история, в която вместо за вълшебни пръчки и смъртожадни става дума за полови и класови сблъсъци, изнасилвания, религия, наркотици и обикновена човешка дребнавост. Историята ще ви отведе в тихото, провинциално и наглед безинтересно градче Пагфорд, където една смърт и едно свободно място в градския съвет ще отключат всевъзможни страсти и ще предизвикат множество схватки.
Особено се радваме, че преводът на Венцислав Венков ще се появи още на 17 декември – някакви си два месеца след официалната премиера на книгата във Великобритания. Бързо си пожелаваме Вакантен пост за коледен подарък.

Вакантен пост е в книжарниците и colibri.bg от 17 декември, 20лв с меки корици и 25лв с твърди корици

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.