Червения дракон11 ноември 2013
Двайсет и пет години след първото издание на една от най-успешните съспенс серии за всички времена, българската публика се среща отново с героите на Томас Харис – очаквайте Червения дракон на 11 ноември.


Историята в Червения дракон (превод: Веселин Лаптев, 376 стр., цена: 15лв.) хронологически предхожда Мълчанието на агнетата и разгръща образите на агент Джак Крофорд и психиатъра-канибал за първи път. И тук действието се върти около хиперчувствителен агент на ФБР, който търси съветите на смразяващия Ханибал Лектър, за да постигне своята цел – залавянето на садистичен сериен убиец! Ню Йорк Таймс Бук Ревю сравнява този легендарен роман с машина, проектирана с една-едничка цел – "да кара пулса на читателя да препуска във вените, сърцето да бие бясно, а жлезите да отделят ужас“.

Томас Харис е роден през 1940 в Джаксън, Тенеси. Печели световна популярност през 1975, когато публикува дебютната си творба - Черна неделя. През 1981 се ражда Червения дракон и поставя началото на блестяща серия от сюжети, залагащи на страха и погнусата от демоните в човешката душа. И петте заглавия от поредицата за Ханибал са екранизирани, а доктор Лектър вече се е превърнал в нарицателно за гений на злото.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.