Византия3 декември 2013 Николай Табаков
Книга за историята и съвремието, за вярата и цинизма, за Византия и модерния свят, книга за човека – това е романът Византия на Николай Табаков, втора книга от поредицата Срещу времето на ИК Изток-Запад, чийто водещ редактор е проф. Георги Каприев.


Авторът Николай Табаков е роден през 1956 г. в Мандрица, Ивайловградско. Завършва специалност Българска филология в СУ Св. Климент Охридски. Понастоящем ръководи ИК Анубис. Автор е на два сборника с разкази – Да рисуваш по водата (1991) и На всички местоимения (2004), както и на романите Изгубеното поколение (1994), Пинокио (2001), Романът Ес (2007), Няма да е все така (удостоен с престижната литературна награда за роман на 2009 г. на Съюза на българските писатели), Да (2011) и на романа за деца Малката принцеса.

Сюжетът проследява интригуващата история на 34-годишния Павел Пелев – "един обикновен представител на Homo sapiens", с бяла риза и перчем "ветровит", който притежава "непреодолим стремеж към перфекционизъм, към изпипване на детайла". Пелев е "поет под прикритие", който си изкарва хляба, списвайки светска хроника в клюкарското издание Вестник за всеки и живее нормално, споделяйки деня с разнообразните привички и характери на своите колеги. Докато един ден, започнал да "умъдрява" и пушейки поредната цигара в парка, Пелев среща любовта си...

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.