Когато бях морски капитан

27 февруари 2014
Вече можете да намерите на пазара новата книга на популярния и обичан български автор Михаил Вешим, Когато бях морски капитан.


В Когато бях морски капитан Михаил Вешим разказва свои забавни спомени отпреди 89-а и от ново време при посещението си в СССР, Северна Корея, Скопие, Белград, Тирана, Париж, Лондон, Хърватска, от които ще научите не за точните мерки и характеристики на забележителностите, а за интересни лингвистични особености и какви са нравите на чужденците.
Защо китайците не могат да пият алкохол, кои са вълшебните думи, за да си поръчате две бири в Китай, как е сладолед на хърватски, защо хладилниците в СССР са били с ключ или с катинар… - всичко това в Когато бях морски капитан.

Михаил Вешим е познат на българската публика в последните години както с романите си, превърнали се в своеобразна поредица – Английският съсед, Нашингтон и Руският съсед, така и с избраните си разкази и фейлетони, включени в книгите Смях в залата, Стари хипари и Повелителят на осите. Всички те са допечатвани многократно.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.