• Нощ и ден

  26 октомври 2016

  Вирджиния Улф

  Нощ и ден е втората творба на Вирджиния Улф, когато тя все още се намира на границата между викторианския роман и романа на модернизма, но тук вече се прокрадват дълбоките й писателски прозрения.
 • .
 • Къщата на улица Манго

  26 октомври 2016

  Сандра Сиснерос

  Дебютната книга на младото издателство Лист е бестселърът на Сандра Сиснерос с фокус върху живота на Есперанса Кордеро - мексикано-американско момиче, което расте в мизерен квартал на Чикаго.
 • Мелница за мумии

  26 октомври 2016

  Петър Станчик

  В мрака на новогодишната нощ на 1866 комисарят Дурман настъпва... труп. Това е началото на серия от убийства, всяко от които ще бъде извършвано в деня, в който се чества определен светец, и в синхрон с начина, по който е загинал той.
 • Чудо

  20 октомври 2016

  Надя Захариева

  В дипломата й пише Международни икономически отношения, но от първите редове на Надя Захариева в проза става ясно, че е специалист и по междучовешките здравей-сбогом. Черно на бяло ги улавя в кратки разкази, които за начало излизат в дядото на днешните блогове – WhyBulgaria, а по-късно и в ХуЛите, Granta и Vagabond. През 2005 между кориците на първата й книга се хващат цели 38 от късите й истории, наречени Чат@разкази.
 • Няма да получите омразата ми

  12 октомври 2016

  Антоан Лейри

  В петъчната вечер на 13 ноември 2015 серия от терористични атаки в сърцето на Европа – Париж, шокираха цивилизования свят. Над 100 жертви взеха атентаторите в театър Батаклан, а сред невинните бе и съпругата на Антоан Лейри, майката на невръстния Мелвил – Елен. Красивият споделен свят на двама души бе сринат за миг от изстрелите на шепа фанатици с безумен плам в очите.
 • Каквото ти принадлежи

  12 октомври 2016

  Гарт Грийнуел

  Завладяващ роман за любовния копнеж, силата на страстта и търсенето на човешка близост в една чужда страна.
 • Романтичният егоист

  12 октомври 2016

  Фредерик Бегбеде

  Романът във вид на дневник разказва живота на Оскар Дюфрен, трийсет и четири годишен мним поет. Защо мним ли? Защото "Бог не е дарил писателя с поетичен талант, а с таланта на окаяния живот." Оскар е егоистичен, малодушен, циничен, пада си малко сексуален маниак. С две думи – мъж като всички други.
 • Шери

  28 септември 2016

  Колет

  Пропит с декадентска чувственост и хаплив хумор, романът е издаден за първи път във Франция през 1920. На фокус е скандалната връзка между чаровния Фред Пьолу, наречен Шери, и много по-възрастната от него куртизанка Леа дьо Лонвал.
 • Власт и съпротива

  28 септември 2016

  Илия Троянов

  Безмилостен роман, който обхваща повече от половин век и показва с изключителна достоверност процесите, които протичат в България както по време на тоталитаризма, така и по време на безкрайния преход към небитието.
 • Ох

  21 септември 2016

  Филип Джиан

  "Декември е месец, през който мъжете се напиват – убиват, изнасилват, завързват неподходящи връзки, признават чужди деца, бягат, стенат, умират…" Но за една жена, той е само част от живота.
 • Писма до един млад поет. Писма до една млада жена. Райнер Мария Рилке – Марина Цветаева. Кореспонденция

  20 септември 2016

  Райнер Мария Рилке

  Тази книга включва – за първи път на български език в тяхната цялост – три кратки кореспонденции на австрийския поет Райнер Мария Рилке (1875–1926).
 • Кръстопът

  7 септември 2016

  Кемал Тахир

  Недолюбван от съвременниците си поради социалните и политическите си убеждения, Кемал Тахир прекарва 12 години в затвора, където написва голяма част от книгите си. Макар да е поддръжник на Маркс и Енгелс, той смята, че турското общество не може напълно да се впише в западните ценности и в книгите си модифицира левите идеи, за да ги напасне към особеностите на турското общество.
 • Небостъргач

  7 септември 2016

  Джеймс Балард

  Футуристичен вертикален свят, съставен от хиляда апартамента, разположени на 40 етажа! Обитателите, сновящи по коридорите, са кръвните клетки в мрежа от артерии, а светлините в апартаментите им – импулси на мозъчни неврони.
 • Любовникът

  7 септември 2016

  Маргьорит Дюрас

  Въздействащ и зареден с фина еротика разказ за любовта между петнайсетгодишна девойка и много по-възрастен от нея китаец рентиер.
 • Български рози

  1 септември 2016

  Георги Тенев

  Насилие, присвояване на капитали и идентичности, битки за власт – най-болните проблеми на обществото ни днес са извадени за дисекция в новия роман на Георги Тенев.
 • Бостънци

  22 август 2016

  Хенри Джеймс

  Определян като "горчиво-сладка трагикомедия", Бостънци (превод: Надежда Розова) е дело на бележития разказвач Хенри Джеймс, почитан в цял свят заради своите бляскави социални и политически коментари и умелото разгръщане на теми като лична свобода, феминизъм, морал.
 • Безсмъртие

  18 август 2016

  Милан Кундера

  Роман в седем части, написан от Милан Кундера на чешки език и издаден за пръв път през 1988 година.
 • За теб

  17 август 2016

  Божана Апостолова

  "Eдна книга за теб, който сме всички ние, но отдавна сме забравили това, книга отвъд предела, която връща значението на най-високото изкуство - познанието да се обичаме и да си казваме това непрекъснато, с разбирането, че смъртта наистина всеки миг може да превърне във вечна всяка наша раздяла, дори когато тя е за десет минути."
 • Един от нас спи

  3 август 2016

  Йосефине Клоугарт

  В този нестандартен, оригинален и провокативен със стила си роман читателят е въведен в ядрото на душевното състояние на героинята разказвач, която се разкъсва между загубата на мъжете, които е обичала, и тежкото заболяване на майка си – защото вероятно не е оправдала очакванията й като нейна дъщеря.
 • Двама души

  3 август 2016

  А. А. Милн

  Затрогващ, остроумен и проникновен разказ за семейния живот, изпълнен с много хумор и неочаквани комични ситуации в стила на Удхаус, Джером Джером и Ивлин Уо.