• Мама и смисълът на живота

  22 юли 2016

  Ървин Ялом

  Чрез шест вълнуващи истории, извлечени от клиничния му опит, д-р Ялом отново ни потапя в тайните на срещата между пациент и психотерапевт и с изящния си стил изпитва границите между документалистика и белетристика.
 • .
 • Гънка във времето

  22 юли 2016

  Маделин Ленгъл

  Фантастичната история за междузвездни пътешествия, извънземни планети, зъл безтелесен мозък и свят, подчинен на незнайна тъмна сила, се е превърнала в любима на поколения деца по цял свят.
 • Открито

  14 юли 2016

  Андре Агаси

  Андре Агаси вече е пенсионирал ракетата си от няколко години, когато в ръцете му попада книгата Нежният бар на наградения с Пулицър журналист Дж. Р. Морингер. Стилът на писане толкова го впечатлява, че намира контактите и пита директно: "Искате ли да работим заедно по моите мемоари?". Положителният отговор се отпечатва на хартия през 2009 и грабва от първото изречение, точно като интересна тенис среща.
 • Пангея

  13 юли 2016

  Мария Голванивская

  Тиранин с любовница гимнастичка, блестящ узбекски княз с британско възпитание, обезверена революционерка, милосърдна сестра, отхвърляща любовта на богаташ, царедворци и дисиденти, богове и хора… Това са героите, чиито съдби се преплитат в десетки сюжетни линии в панорамна антиутопия за съдбата на една огромна земя.
 • Пътуване в миналото и други новели

  13 юли 2016

  Стефан Цвайг

  Този сборник е безкомпромисна селекция от творби на Стефан Цвайг, която доказва, че само писател с необикновена чувствителност може да ни накара да съпреживеем чувствата на героите му като наши лични.
 • Българ. Междузвезден унищожител

  29 юни 2016

  Неделчо Богданов

  В опита ни да спасим Несебър, а впоследствие и Земята, в предишните две книги-игри Българ ни срещна с пирати, индианци, прабългари, марсианци и гангстери. Сега, когато Несебър е в безопасност, а Земята си пътува кротко и необезпокоявано по своята собствена орбита, е време да издигнем приключението на по-високо ниво към последната граница: Космоса! Защото, когато Слънчевата система е заплашена от тайнствен Маскиран злодей, само Гого, Българ и компания могат да я спасят!
 • Утоли моята печал

  29 юни 2016

  Сергей Алексеев

  Героите в романа криволичат по двата бряга на бурна епоха - старото още не е загинало, новото още не се е родило, а спасението е крехко и ранимо като пчелно семейство.
 • Приказки от крайните квартали

  22 юни 2016

  Шон Тан

  "Под "крайни квартали" може да се има предвид както определено място, така и състояние на духа: близко и познато, но също така на ръба на съзнанието (подобно в известна степен на "открития космос").
 • Оставих те да си отидеш

  15 юни 2016

  Клеър Макинтош

  Кола блъска и убива дете пред очите на собствената му майка, а извършителят бяга. Джена Грей заминава за Уелс, за да излекува раните си от тежката душевна травма, но призраците на миналото ѝ я застигат. Един психопат е на път да довърши своята жертва веднъж завинаги, а тя е готова на всичко, дори да отиде в затвора, за да се отърве от него.
 • Милионер по назначение

  14 юни 2016

  Теодора Колева

  Теодора Колева със своя увлекателен разказ създава пълнокръвна, мащабна и реалистична картина на живота ни в годините на прехода и поставя отново моралните въпроси, на които предпочитаме да не търсим отговори.
 • Живот на половини

  7 юни 2016

  Антон Терзиев

  "В своя динамичен, непредвидим и остроумен сборник Антон Терзиев е създал пищна, пъстра бродерия от настроения, нестандартни ситуации и колоритни образи.
 • Животът започва в петък

  2 юни 2016

  Йоана Първулеску

  Млад мъж е намерен да лежи в безсъзнание в покрайнините на Букурещ. Никой не знае кой е той и всички имат различна теория за това как се е озовал там. Своя има и красивата Юлия Маргулис.
 • Призраци в моята глава

  31 май 2016

  Пол Трембли

  Животът на семейство Барет, обикновена провинциална фамилия, започва да се разпада, когато тяхната 14-годишна дъщеря Марджъри проявява признаци на остра шизофрения.
 • Корените на омразата. Моята истина за исляма

  25 май 2016

  Ориана Фалачи

  С тази книга Ориана Фалачи се завръща при българските читатели с 37 от най-силните ѝ неиздавани досега текстове – интервюта, есета, репортажи и статии.
 • Левиатан

  25 май 2016

  Пол Остър

  Пол Остър, който е вдъхновение дори за краля на антиутопията Тери Гилиъм, благодари за "разрешението" да смесва факти и фикция още в предговора на седмия си роман, който не сваля летвата на Нюйоркска трилогия.
 • Сиси - самотната императрица

  19 май 2016

  Алисън Патаки

  Алисън Патаки разкрива драматичния живот на Елизабет, императрицата на Австроунгария, който започва като приказка, но продължава със скрита любов, явно страдание и пищни празненства.
 • Метро 2035

  17 май 2016

  Дмитрий Глуховски

  Третата книга от поредицата продължава историята на добре познатия ни Артьом (чиято надежда за живот на повърхността все още не е умряла).
 • Аз още броя дните

  13 май 2016

  Георги Бърдаров

  Топла майска нощ през 1993 г. Обсадата на Сараево е започнала преди година и краят не се вижда, също както на братоубийствената война между довчерашните съюзни югославски народи.
 • Дж. Р. Р. Толкин. Биография

  12 май 2016

  Хъмфри Карпентър

  Хъмфри Карпентър проследява всяка стъпка по житейския и професионалния друм на своя герой – от осиротялото детство, духовното израстване в юношеството, през първата любов, останала с него до края, и мъжкото приятелство в колежанските години,  до академичната кариера на професор лингвист и раждането на хоризонта към Средната земя.
 • Черно и сребърно

  4 май 2016

  Паоло Джорджано

  Новият роман на италианеца ни въвежда в ежедневието на младо семейство и тяхната домашна помощница.