• Граматика на фантазията

  22 октомври 2015

  Джани Родари

  Визионер на своето време, Родари съчетава педагогическите си умения и философските си възгледи в Граматика на фантазията. Всяка част от книгата е ръководство за учителя или родителя как да развива творческото мислене у децата.
 • .
 • Литературни есета

  22 октомври 2015

  Вирджиния Улф

  "Две каузи от най-голямо значение за твореца са в опасност. Първата е личното му оцеляване, втората – оцеляването на неговото изкуство", казва авторката през едно от есетата в този сборник.
 • Черните кучета

  22 октомври 2015

  Иън Макюън

  Черните кучета (превод: Огняна Иванова, 232 стр., цена: 15лв) ни пренася в края на 80-те години в Европа, по време на падането на Берлинската стена. Това е интимната история за разпадането на един брак, този на Джун и Бърнард, разказана от гледната точка на техния зет Джереми.
 • Волни ездачи, разярени бикове

  22 октомври 2015

  Питър Бискинд

  Книгата – язвителна и изпълнена с новини и малко известни факти – разказва за възходите и паденията на режисьори като Мартин Скорсезе, Франсис Копола, Джордж Лукас, Стивън Спилбърг, Уорън Бийти, Робърт Олтман, Били Фридкин, Питър Богданович и т.н.
 • Нещата, на които не ни учат в училище - [не]продължението

  22 октомври 2015

  Емил Конрад

  Обновеното издание на Нещата, на които не ни учат в училище: [НЕ] продължението от най-успешния български влогър Емил Конрад се появи едновременно в хартиен и електронен формат на 10 октомври, както беше планирано по-рано тази година.
 • Батман Аполо

  9 октомври 2015

  Виктор Пелевин

  Батман Аполо (превод: Марина Чертова, 408 стр., цена: 18 лв.) ще ви даде да разберете какви ритуали имат вампирите, кой стои зад антиправителствените акции в Москва, каква е връзката между Дракула и Кришна, кои са онези мощни невидими сили, диктуващи идеите, историята и живота на хората.
 • Хари Потър и Философският камък

  9 октомври 2015

  Дж. К. Роулинг

  Новото илюстрирано издание на сагата за Хари Потър излиза в първи том с илюстрациите на Джим Кей.
 • Родени герои

  9 октомври 2015

  Кристофър Макдугъл

  Авторът на Родени да тичат ни провокира да открием героя в себе си, като ни отвежда в сърцето на древногръцката храброст – о. Крит. От родното място на Херакъл и Одисей ни разкрива отдавна забравените тайни на античната мъдрост за човешката сила и издръжливост.
 • Нови римски разкази

  1 октомври 2015

  Алберто Моравия

  Нови римски разкази на Алберто Моравия излиза отново на български повече от 30 години след първото си издание у нас. Сиела представя сборника на италианския класик в нов превод от Велимира Костова-Върлакова.
 • Дъщерята на слугинята

  1 октомври 2015

  Барбара Мъч

  Година е 1919 и младата Катлийн напуска родната си Ирландия с амбицията да изгради нов живот в Южна Африка. Макар и наглед да има всичко – любящ съпруг, осигурен живот и две красиви деца, приспособяването към новата среда се оказва по-трудно, отколкото някога си е представяла.
 • Речник на погледите

  1 октомври 2015

  Елиф Шафак

  Издателство Егмонт представя Речник на погледите от популярната турска писателка Елиф Шафак.
 • Монго и други работи

  1 октомври 2015

  Калин Терзийски

  "В това наше сега, изпълнено с крайна относителност на ценностите, ми е трудно да кажа кое всъщност е мракът и кое – светлината", започва пътуването си Калин Терзийски в новия си сборник Монго и други работи (ИК Сиела).
 • Писателят призрак

  18 септември 2015

  Филип Рот

  На 23 септември излиза от печат Писателят призрак, първият роман, в който Филип Рот води повествованието от името на своя прочут герой Нейтан Зукърман.
 • Жертви на любовта

  18 септември 2015

  Елена Алексиева

  Книгата включва три монодрами, Глас, Мадам Мишима и Жертви на любовта, които образуват своеобразна трилогия.
 • Мъжете - тирани, мъжете - под чехъл

  18 септември 2015

  Виктор Ерофеев

  Сборникът включва повече от 60 есета. Както винаги Ерофеев си позволява да погледне – с чужди сякаш очи – истината в очите и да я каже без страх и без излишен патос, да се опита да прозре – макар и по пътя на самоунищожението и самооскърблението – абсурдите на руската душа, като същевременно дава възможност на всеки един от читателите да си направи изводите самостоятелно.
 • Малката книга

  10 септември 2015

  Георги Мерджанов

  Малката книга е дебютният роман на Георги Мерджанов (1979) - български сценарист и драматург. Анимационните филми по негови сценарии са носители на български и международни награди, а куклените му пиеси са добре познати на театралната публика.
 • Красиви и прокълнати

  3 септември 2015

  Ф. Скот Фицджералд

  Издателство Ентусиаст публикува един от класическите романи на американския писател Ф. Скот Фицджералд - Красиви и прокълнати.
 • Приятелски огън

  31 август 2015

  Елиът Акерман

  Бившият морски пехотинец Елиът Акерман разказва за войнатa в Афганистан в романа Приятелски огън (Сиела, стр. 280, 13лв).
 • Шарлот

  14 август 2015

  Давид Фоенкинос

  На 17 август излиза романът, за който през 2014 година Давид Фоенкинос печели последователно две от най-престижните отличия на Франция: Рьонодо и Гонкур на гимназистите.
 • Да бягаш с кенийците

  14 август 2015

  Адхарананд Фин

  Кения отдавна се е превърнала в синоним на шампионите по бягане. Няма друга страна, която да е родила толкова рекордьори на леката атлетика и дългите разстояния. От 20-те най-бързо избягани маратона в света за всички времена 17 са спечелени от кенийци. Днес осем от десетимата най-бързи мъже на планетата са кенийци. Каква е тайната им?