• Да бягаш с кенийците

  14 август 2015

  Адхарананд Фин

  Кения отдавна се е превърнала в синоним на шампионите по бягане. Няма друга страна, която да е родила толкова рекордьори на леката атлетика и дългите разстояния. От 20-те най-бързо избягани маратона в света за всички времена 17 са спечелени от кенийци. Днес осем от десетимата най-бързи мъже на планетата са кенийци. Каква е тайната им?
 • .
 • Спомените

  14 август 2015

  Давид Фоенкинос

  Спомените (превод: Галина Меламед, 280стр., цена: 15лв) е размишление за житейските кризи, за старостта и домовете за възрастни хора, за съпружеската любов и неумението да разбираме родителите си, за желанието да твориш и красотата на предоставения шанс.
 • Бари Линдън

  14 август 2015

  Уилям Текери

  Харизматичен красавец се изкачва високо по стълбата на успеха, като минава през леглата на високопоставени жени, мами на карти и шпионира високопоставени особи.
 • Клуб Умбийска вечеря

  14 август 2015

  Марлена де Бласи

  Водена от любовта си към хубавата храна и истинските житейски ценности, този път Марлена де Бласи пренася читателите си в областта Умбрия, за да им разкаже не една, а четири истории – на Миранда, Нинуча, Паолина и Джилда. В книгата са не само тези истории, но и менюта и рецепти, свързани с кулинарните традиции на Умбрия.
 • Подчинение

  14 август 2015

  Мишел Уелбек

  Шестият роман на Мишел Уелбек е вече преведен на български. Антиутопията, към която част от реакциите са силно неагитивни и стигат до обвинения в антиислямизъм, разказва за Франция от бъдещето.
 • Дребната старица, която наруши всички правила

  31 юли 2015

  Катарина Ингелман-Сундберг

  Дребната старица, която наруши всички правила (превод: Богдан Русев, 408 стр., 20лв) е криминална лудория с главен герой седемдесет и седем годишната Марта Андерсон.
 • Дневник на крадеца

  30 юли 2015

  Жан Жьоне

  Жан Жьоне разказва за живота си в Испания, за любовниците си Салвадор и Стилитано, Арман и Робер, за кражбите, чрез които се препитава, за завръщането си в Париж и новите си любовници, и новите кражби.
 • Любовницата на Фройд

  30 юли 2015

  Карън Мак и Дженифър Кауфман

  Излиза от печат Любовницата на Фройд – историята за легендарния психоаналитик и Мина Бернейс, сестрата на съпругата му Марта.
 • Сватби на животни и неща

  24 юли 2015

  Рая и Георги Господинови

  На 27 юли очаквайте новата книга за деца и не само, с думи и рисунки от Рая Господинова и баща й Георги.
 • Никой не се спасява сам

  9 юли 2015

  Маргарет Мацантини

  Излиза поредният бестселър на италианската писателка Маргарет Мацантини - един възхитителен стилист с усет за драматичното и за парадоксите на съвременния живот.
 • Тъжните животни

  9 юли 2015

  Джорди Пунти

  Книгата е истинска мозайка от необичайни герои, до един жертви на крехкото равновесие на любовта.
 • Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър

  3 юли 2015

  Кристофър Андерсен

  Вокалът на Ролинг Стоунс е природна стихия, която не може да бъде нито обуздана, нито разбрана. Джагър хвана феновете за гърлото още преди половин век и оттогава не ги е пускал. За разлика от много други гениалният певец успява да се адаптира и да е винаги в крак с времето.
 • Свещена билка

  1 юли 2015

  Ф. Г. Хагенбек

  На 6 юли, когато се навършват 108 години от рождението на Фрида Кало, ще съживим мита за нея чрез една вълнуваща и нестандартна биография, дело на сънародника й Фернандо Г. Хагенбек.
 • Всички наши места

  1 юли 2015

  Дженифър Нивън

  Срещата на Финч и Вайълет шест етажа над земята се оказва съдбоносна и за двамата. Те ще се влюбят един в друг, ще спрат да броят дните и ще започнат да ги живеят...
 • Госпожа Мари Грубе

  1 юли 2015

  Йенс Петер Якобсен

  Жената, представена за пръв път като сексуално същество в модерната литература, е образът на датската аристократка Мари Грубе от едноименния роман на Йенс Петер Якобсен, който излезе в поредицата Световна класика на ИК Персей.
 • Японски разкази

  1 юли 2015

  Аришима Такео, Куникида Доппо, Масаока Шики, Акутагава Рюноске, Шига Наоя и Шимаки Кенсаку

  Двуезичният сборник предлага на българските читатели вълнуваща среща с шестима майстори на словото от Страната на изгряващото слънце. Болката и радостта, амотата, вярата и надеждата, сблъсъка на мечтите с реалността са сред темите в сборника.
 • Недосегаемият

  1 юли 2015

  Джон Банвил

  Недосегаемият (1997, превод - Иглика Василева) е поредният литературен връх, който утвърждава Банвил като най-големия жив писател на Ирландия. Историята е едновременно трилър и хаплива социална комедия, която повдига сериозни морални въпроси.
 • Ще се видим там горе

  26 юни 2015

  Пиер Льометр

  Книгата, с която Пиер Льометр спечели наградата Гонкур, не е поредният роман за Първата световна война, а текст с мощен антивоенен заряд, който осветлява предизвикателствата на следвоенното време.
 • Празникът на незначителността

  26 юни 2015

  Милан Кундера

  След 13-годишно мълчание един от най-значимите и уважавани съвременни белетристи, получил световно признание, публикува нов роман.
 • Призрачно

  26 юни 2015

  Чък Паланюк

  23-ма души, привидно без нищо общо помежду си, се озовават в стар театър, изцяло изолирани от външния свят. Едно нещо ги събира. Те са творци, търсещи уединение като възможност да загърбят всичко, което да ги разсейва ги от шедьовъра. Хванати в капан, без топлина, ток и най-вече храна, отчаянието им расте с всяка минута.