• Някога пак

  24 октомври 2014

  "Някога пак (изд. Колибри) се чете като дневник на обикновена жена, която ненадейно е станала кинозвезда. Тя сякаш не вярва особено на това, което й се е случило, но то е факт", отбелязва Лос Анжелис Таймс. Обявена за една от най-добрите книги на 2012, Някога пак е нещо повече от автобиография на забележителна жена с неподправен чар. Това е топло, забавно и съкровено четиво, пресъздаващо атмосферата в средно американско семейство с типични американски мечти.
 • .
 • Една необикновена съдба

  23 октомври 2014

  Симеон II

  Автобиографията на Симеон II е изповед на човек, чиято съдба е да следва историческите процеси и да се вписва в тях по начин, който смята за достоен.
 • Копринената буба

  23 октомври 2014

  Робърт Галбрейт

  Само четири месеца след премиерата във Великобритания, вторият роман от нашумялата серия с протагонист Корморан Страйк излиза на български език.
 • Пътуване по посока на сянката

  22 октомври 2014

  Яна Букова

  Пътуване по посока на сянката - една книга, на която нещата се случват по два пъти като на героя й.
 • Моят таен любовен живот

  11 октомври 2014

  Иво Сиромахов

  Консумативното общество, всички извращения, които го следват, медийното преекспониране на продукти, лайфстайл и личности са темите, които Иво Сиромахов осмива с характерната си доза чувство за хумор в новата книга Моят таен любовен живот, изд. Сиела.
 • Принцът и просякът. Приключенията на Хъкълбери Фин

  10 октомври 2014

  Две от знаковите произведения на видния американски класик Марк Твен излизат в луксозното съвместно издание Принцът и просякът. Приключенията на Хъкълбери Фин. Книгата е част от колекция Върхове на ИК Изток-Запад.
 • Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване

  9 октомври 2014

  Харуки Мураками

  Търсете от 13 октомври новият вълнуващ роман на Харуки Мураками - Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване (превод от японски: Дора Барова, 384 стр., 18лв).
 • Владетелите

  9 октомври 2014

  Владетелите на Калин Терзийски е серия от разкази или по-скоро ексцентрични етюди, които са смес от история, фантазия, мистификация и аналитична психология. Тези етюди извират от тъмното море на несъзнаваното, което всеки един хомо сапиенс носи заложено в себе си, плод са на свободни асоциации, но са базирани на исторически факти.
 • Вечерята

  9 октомври 2014

  Херман Кох

  Вече можете да намерите Вечерята (превод: Мария Енчева, 296 стр., цена: 15лв) – една стряскаща, великолепно изтъкана история, считана за световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох.
 • В търсене на Константинопол

  9 октомври 2014

  Сергей Иванов

  Проф. дин Сергей Иванов описва достойно зашеметяващата столица на Византийската империя, запознавайки ни в детайли с нея в мащабния си труд В търсене на Константинопол (ИК Изток-Запад). Изпълнено с интересни факти, множество карти и богат илюстративен материал, изданието е първият по рода си пътеводител за днешен Истанбул по времената на Византийската империя.
 • Кръвта на Олимп

  9 октомври 2014

  Рик Риърдън

  Кръвта на Олимп (ИК Егмонт България) e дългоочакваната пета и последна книга в хитовата приключенска поредица Героите на Олимп от Рик Риърдън, която излиза на българския пазар.
 • В клинч

  9 октомври 2014

  Фатих Акин

  В клинч (ИК Колибри) е част от библиотека Амаркорд и разкрива личността на големия германски режисьор от турски произход Фатих Акин.

 • Смърт на брудершафт

  9 октомври 2014

  Борис Акунин

  На българския пазар излизат първите две книги от новата поредица на Борис Акунин Смърт на брудершафт, (ИК Еднорог) обединени в едно издание - Младенецът и дяволът и Мъката на разбитото сърце.
 • Странно племе

  9 октомври 2014

  Джон Хемингуей

  Странно племе (ИК Сиела) е мемоарна книга, предизвикваща възхищение, приковаваща вниманието на читателя и много затрогваща. В нея се разкриват сложните взаимоотношения между Ърнест Хемингуей и най-малкия му син – Грегъри, който е бащата на автора на тези спомени - Джон Хемингуей.
 • Кръвта на другите

  9 октомври 2014

  Симон дьо Бовоар

  Кръвта на другите от Симон дьо Бовоар (ИК Колибри) е една от най-жизнените и смущаващи творби, произлезли от годините на Втората световна война в Париж.
 • Кокошката беглец

  9 октомври 2014

  Хуан Сънми

  В новия роман на корейската писателка Хуан Сънми Кокошката беглец (ИК Изток Запад), носачката Ипсак, чиято простичка мечта е да бъде майка и да живее с отрочето си на свобода, провокира размишления върху общочовешките теми за любовта, свободата, самоопределението, майчинството...
 • Книгата на Лила

  9 октомври 2014

  Алис Албиния

  Книгата на Лила (ИК Жанет 45) е първото белетристично произведение на Алис Албиния – колоритен и пищен разказ, почерпил щедро от величавата традиция на индийския класически епос.
 • Фор

  9 октомври 2014

  Вероника Рот

  Егмонт България издава четири непубликувани истории от света на Дивергенти, поднесени през гледната точка не на Трис, а на другия главен герой – Тобиас, известен като Фор.
 • Римлянката

  9 октомври 2014

  Алберто Моравия

  Може би най-популярната книга на Алберто Моравия - Римлянката (ИК Сиела), разкрива блясъкът и цинизма на Рим по времето на Мусолини.
 • Векът на цар Самуил

  8 октомври 2014

  проф. д-р Пламен Павлов

  В книгата Векът на цар Самуил (ИК Изток Запад) проф. д-р Пламен Павлов проследява продължилата близо век борба на българите за отстояване на държавната им независимост. Борба, водена от цар Самуил, емблематичен владетел и воин на българската кауза.