• Веднъж се чука на вратата

  17 април 2014

  В последната си книга израелският автор Етгар Керет (1967) е събрал 38 разказа за живота и смъртта, обединени под заглавието Веднъж се чука на вратата (изд. Жанет 45, превод Милена Варзоновцева, оформление Люба Халева, 12лв). Керет завършва сборника през 2010 и мигновено след публикуването му в Израел от него са продадени 80 000 копия. Успехът на книгата е повече от феноменален.
 • .
 • Граматика на съвременния български език

  11 април 2014

  Излиза осъвременена граматика на българския език, написана от Мария Пашова на достъпен за всекиго език. Изданието Граматика на съвременния български език (ИК Изток-Запад) съдържа над 40 таблици за бърза проверка на определени граматични форми и правила и е предназначено за всички, които искат да овладеят правоговора и правописа на родния език и да имат езикова култура на ниво.
 • Списъкът Октомври

  11 април 2014

  Издателство Ера представя един от най-оригиналните трилъри на 2013 - Списъкът Октомври от Джефри Дивър! Очакват ви заплетени истории, интелигентни персонажи и незабравима развръзка.
 • Психология на несъзнаваното

  11 април 2014

  Психология на несъзнаваното (превод: Маргарита Дилова, цена: 16лв, 288 стр.) съдържа най-значимите теоретични произведения на Зигмунд Фройд, обясняващи същността и действието на несъзнаваните психични процеси.
 • Синдромът на предците

  11 април 2014

  Очаквайте на 14 април Синдромът на предците – абсолютен бестселър със седемнайсет издания, преведен в десетки държави! В Синдромът на предците (превод: Росица Ташева, 248 стр., цена 14лв) Ан Анслен Шютценбергер привежда клинични примери в подкрепа на своя уникален психогенеалогичен подход към психотерапията.
 • Вафлено сърце

  10 април 2014

  Вафлено сърце - новият хит в детската литература от младата норвежка авторка Мария Пар вече е по българските книжарници!
 • Да убиеш бащата

  10 април 2014

  Очаквайте на 14 април един от най-духовитите и "омагьосани" романи на ексцентричната Амели Нотомб! Да убиеш бащата (превод: Светла Лекарска, цена: 12лв, 120 стр.) потапя читателя в дебрите на магията посредством две фигури – великия илюзионист Норман Терънс и Джо Уип, момче, което се появява на вратата му, за да намери наставник, а открива приемен баща.
 • Отведи ме у дома

  4 април 2014

  Очаквайте на 7 април една трогателна и красива история за любовта и емоционалното пътуване, в което опознаваме истинската си същност от Даниела Сасердоти - Отведи ме у дома (ИК Ера). Дали в отломките от миналото се крие пътят към щастието?
 • Дума по дума

  3 април 2014

  На 7 април 2014 излиза изящният автобиографичен роман Дума по дума, подписан от неповторимата Силви Вартан. Дума по дума (превод: Венелин Пройков, цена: 15лв, 312 стр.) е увлекателен набор от наблюдения, мисли, емоции и впечатления.
 • Дивата природа

  3 април 2014

  Излезе от печат Дивата природа – втората стихосбирка на поетесата Белослава Димитрова, в която основно вдъхновение е почерпено от натурализма.
 • Големите надежди

  3 април 2014

  Неостаряващата класика Големите надежди на неповторимия Чарлз Дикенс излиза в ново луксозно издание на български език. В книгата, която е част от поредицата Върхове на ИК Изток-Запад, сиракът Пип разказва от първо лице за развитието и личностното си израстване сред социалните неправди във Викторианска Англия, засягайки редица наболели проблеми в английското общество по това време.
 • Шадоу Стрийт 77

  2 април 2014

  Очаквайте на 7 април Шадоу Стрийт 77 от най-зашеметяващия автор на трилъри и съспенс в Америка – Дийн Кунц. На Шадоу Стрийт 77 (превод: Надя Баева, 384 стр., цена 17лв) се случват зловещи инциденти на всеки 38 години, винаги през месец декември. Каква е причината?
 • Произходът на лирата

  2 април 2014

  В началото на месец април издателство Ентусиаст публикува на българския книжен пазар Произходът на лирата от Уил Бъкингам. Романът е своеобразно послание, с което един британец представя България пред света. Чрез това забележително преоткриване на мита за Орфей Уил Бъкингам ни пренася в музикалното богатство и фолклора на България, за да създаде една притча за историята и силата на легендите.
 • Гласът на цигулката

  2 април 2014

  На 3 април излиза новата книга на Андреа Камилери, проследяваща приключенията на комисар Монталбано, Гласът на цигулката (ИК Книгопис, превод: Весела Лулова Цалова, цена: 12,90лв, страници: 208).
 • 4-часовото тяло

  31 март 2014

  Американският лектор и бизнесмен Тимъти Ферис разяснява кои са малките неща, които ще доведат до радикална промяна на тялото и духа ни в книгата си 4-часовото тяло (ИК Изток-Запад).
 • Как да избегнеш драконово проклятие

  28 март 2014

  На 31 март най-безстрашната и изобретателна детска авторка Кресида Коуел се завръща с новите приключения на Хълцук Кръвожадни Херингски Трети! Как да избегнеш драконово проклятие (превод: Мария Донева, стр. 244, цена: 10лв) отново ще срещне малките авантюристи с прочутия викингски герой!
 • Нашите предци

  28 март 2014

  Това е трилогията Нашите предци – три автономни новели с чудодейни образи, изваяни от ненадминатия стилист Итало Калвино!
 • Паталогия на неравенството

  28 март 2014

  Чудите ли се защо все по-често срещаме невръстни майки по улиците? Или защо насилието в училищата е толкова разпространено и вече се приема за нещо нормално? А защо престъпността – не само у нас – е толкова висока? Проф. Ричард Уилкинсън и проф. Кейт Пикет дават отговори на тези и на куп други наболели – както в България, така и по целия свят – въпроси в съвместната си книга Патология на неравенството (ИК Изток-Запад).
 • Играта на Макбет

  28 март 2014

  На 31 март издателство Ера ще представи Играта на Макбет, провокативен, мащабен трилър на нашето време, с богато въображение и динамичен стил.
 • Булото

  28 март 2014

  Издателство Deja Book ни представя ново и преработено издание на романа Булото на Мартин Маринов, носител на наградата Перото на Йовков.