• Един последен поглед

  23 май 2014

  Ентусиаст преиздава един от най-известните романи на Джеймс Олдридж, Един последен поглед, базиран на приятелството на едни от най-великите Американски писатели - Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей.
 • .
 • Дневниците на една курва

  23 май 2014

  Издателска къща Апостроф публикува скандалната книга Дневниците на една курва от Калина Паскалева.
 • Силвър

  23 май 2014

  Андрю Моушън

  Вълнуващото своеобразно продължение на една от най-великите приключенски истории, Островът на съкровищата, излезе на български език от изд. Прозорец. Силвър (превод Ирина Манушева, худ. Любен Зидаров) е от автора Андрю Моушън (р.1952) - английски поет и писател, носител на рицарско звание за заслугите си към литературата.
 • Кралят в жълто

  19 май 2014

  Робърт У. Чеймбърс

  Сборникът Кралят в жълто (превод: Радин Григоров; художник: Христо Чуков) на Робърт У. Чеймбърс, публикуван в една и съща година с Машината на времето на Хърбърт Уелс - 1895, който инспирира и създателите на сериала True Detective, е първата преводна книга на издателство Deja Book.
 • Бриджет Джоунс: Луда по онова момче

  16 май 2014

  Ясно е, че всички сме чували и най-вече гледали Дневникът на Бриджет Джоунс, но по-запознатите са наясно, че приключенията на очарователната и склонна да се забърква във всякакви каши Бриджет са най-вече литературни.
 • Нула Нула Нула

  16 май 2014

  Издателство Ера представя потресаващия репортаж, Нула Нула Нула на Роберто Савиано за най-могъщите престъпни механизми на съвременната световна икономика.
 • Империя

  16 май 2014

  Новата книга на Джеръми Паксман Империя (цена 17.90лв, 432 стр.) ни води на увлекателно пътешествие от опиумните полета на Китай до далечна Африка в търсене на британската идентичност.
 • Куклената къща

  16 май 2014

  Туве Янсон

  Куклената къща (изд. Жанет 45, прев. Анелия Петрунова, худ. оформление Люба Халева) е една от първите книги за възрастни на финландската писателка Туве Янсон (1914–2001) и съдържа дванайсет истории с артисти.
 • След Вавилон

  13 май 2014

  Фундаменталният труд на видния американски учен Джордж Стайнър – След Вавилон (ИК Изток-Запад), излезе на български език. С ерудиция и вещина авторът ни води из лабиринтите на взаимоотношенията между езика и превода и разяснява какво прави (не)възможен преносът от един език в друг, а и кои са хоризонтите за неговата възможност.
 • Изабел

  13 май 2014

  Издателство Ера представя новата книга на Хавиер Оливарес - Изабел.
 • Планетата Земя е тъжно-синя

  13 май 2014

  Издателство Захари Стоянов представя новата книга на Кристина Митева - Планетата Земя е тъжно-синя.
 • Моби Дик

  9 май 2014

  Неостаряващата епична история за "най-страшния от всички видове левиатани“ – спермацетовият кит Моби Дик, преследван от безпощадния капитан Ахав и неговия необикновен стар кораб Пекод, на чийто борд плават и разказващият очевидец Ишмиъл и неговият приятел, татуираният полинезийски людоед Куийкуег, излезе в ново, луксозно издание. Майсторки илюстрираната от художника Петър Станимиров Моби Дик на Хърман Мелвил е седма книга от поредицата Върхове на ИК Изток-Запад.
 • Малкият Николà се забавлява

  9 май 2014

  На 12 май славният Николà отново влиза в ролята на най-лъчезарното хлапе, ръсещо бисер след бисер! За радост на деца и възрастни, излиза книжка с непубликувани досега разкази на малкия юнак. В Малкият Николà се забавлява (превод: Венелин Пройков, стр. 156, цена 9лв) ставаме свидетели на бунт на Бандата на отмъстителите срещу училищния възпитател, на посещение при зъболекаря и във фабрика за шоколади.
 • 42 дни живот

  8 май 2014

  Година и половина след своя дебют с книгата си В очакване на утре на 15 май 2014 Стелла ще ни представи втората си книга 42 дни живот.
 • Осемлистната роза

  8 май 2014

  На 7 май една исландска писателка ще освежи поредицата за съвременна европейска проза с Осемлистната роза (превод: Стефан Паунов, стр. 224, цена: 14лв) - красива история, заредена с незлоблив хумор, топли багри и много, много поезия.
 • Писма до сина ми Чочо

  8 май 2014

  Издателство Сиела представя книгата Писма до сина ми Чочо, написана от бащата на популярния български актьор Петър Попйорданов-Чочо, Иван Попйорданов.
 • Пътят на коприната

  8 май 2014

  Исторически събития, пламенни емоции и епични приключения
  в едно пътуване до края на света ви очакват в новия роман от автора на световния бестселър Харем, Колин Фалконър.
 • Работата за мен е забавление

  8 май 2014

  Излиза своеобразна бизнес биография на знаменития американски бизнесмен Уорън Бъфет. В книгата Работата за мен е забавление (ИК Изток-Запад) на финансовия журналист Керъл Лумис (главен редактор на сп. Форчън) са събрани всички статии за и от най-известния в света инвеститор, публикувани в списанието през последните 50 години.
 • Полулош

  7 май 2014

  Романите за тийнейджъри със свръхспособности не просто имат собствена ниша на книжния пазар – те вече съставляват огромна част от световния такъв. След фурора на Хари Потър, Здрач и Игрите на глада, сега е ред на Полулош – първа част от трилогията Полуживот, начената от английската писателка Сали Грийн.
 • Ромен Гари

  28 април 2014

  Очаквайте на 7 май първата подробна биография на Ромен Гари от Доминик Бона (превод: Красимир Петров, стр. 432). Книгата представя всички перипетии, белязали бурния живот на автора на една от най-забележителните литературни мистификации, наречена Емил Ажар.