• Ритуали на съзряването

  25 април 2014

  На 28 април излиза Ритуали на съзряването (превод: Владимир Полеганов, стр. 256, цена: 16лв), книга втора от емблематичната трилогия на Октавия Е. Бътлър – Ксеногенезис.
 • .
 • Аз бях секретар на Сталин

  25 април 2014

  В книгата си Аз бях секретар на Сталин (ИК Изток-Запад) Борис Бажанов – помощник на Йосиф Сталин и секретар на Политбюро в периода 1923–1928 – разказва за събитията в Украйна, докато е окупирана от германците в началото на 20 век, за постъпването си в партията и как написаният лично от него нов устав на болшевишката партия стига през Каганович, Молотов и Сталин до Ленин, за това какво е да знаеш тайните на Сталин и в крайна сметка какво прави автора антикомунист и го подтиква да напусне родината си.
 • Хладнокръвно

  25 април 2014

  Очаквайте на 28 април Хладнокръвно (превод: Катя Гончарова, стр. 368, цена: 18лв) – знаменития документален роман на Труман Капоти, първообраз на жанра "истински престъпления“, който  разкрива хронологията на едно от най-необяснимите и сурови убийства в историята на Америка.
 • Силните храни за мозъка

  25 април 2014

  Позовавайки се на резултатите от последните научни изследвания върху здравето на хората, страдащи от диабет, затлъстяване и други сериозни здравни проблеми, д-р Нийл Барнард предлага революционна програма за поддържане на здрав мозък и укрепване на паметта в книгата Силните храни за мозъка (ИК Изток-Запад).
 • Гениални и когато грешат

  25 април 2014

  Изтъкнатият астрофизик Марио Ливио проследява и описва в книгата си Гениални и когато грешат (ИК Изток-Запад) блестящи "издънки“ на петима от най-видните учени за последните две столетия – Чарлз Дарвин, лорд Келвин, Лайнъс Полинг, сър Фред Хойл и Алберт Айнщайн, – за да ни покаже как, макар и когато грешат, тези гениални умове по парадоксален начин са довели до впечатляващи пробиви в разбирането ни за света.
 • Хрониките на Звеното

  24 април 2014

  Преди две години един български роман са престраши да изобличи и паралелно с това да осмее бруталната посткомунистическа действителност в България чрез историята на едно обикновено момче, мечтаещо за по-добър живот в родината си. Сега героите на Български психар се завръщат в продължението на книгата, описващо събитията от коренно различна гледна точка.
 • Веднъж се чука на вратата

  17 април 2014

  В последната си книга израелският автор Етгар Керет (1967) е събрал 38 разказа за живота и смъртта, обединени под заглавието Веднъж се чука на вратата (изд. Жанет 45, превод Милена Варзоновцева, оформление Люба Халева, 12лв). Керет завършва сборника през 2010 и мигновено след публикуването му в Израел от него са продадени 80 000 копия. Успехът на книгата е повече от феноменален.
 • Граматика на съвременния български език

  11 април 2014

  Излиза осъвременена граматика на българския език, написана от Мария Пашова на достъпен за всекиго език. Изданието Граматика на съвременния български език (ИК Изток-Запад) съдържа над 40 таблици за бърза проверка на определени граматични форми и правила и е предназначено за всички, които искат да овладеят правоговора и правописа на родния език и да имат езикова култура на ниво.
 • Списъкът Октомври

  11 април 2014

  Издателство Ера представя един от най-оригиналните трилъри на 2013 - Списъкът Октомври от Джефри Дивър! Очакват ви заплетени истории, интелигентни персонажи и незабравима развръзка.
 • Психология на несъзнаваното

  11 април 2014

  Психология на несъзнаваното (превод: Маргарита Дилова, цена: 16лв, 288 стр.) съдържа най-значимите теоретични произведения на Зигмунд Фройд, обясняващи същността и действието на несъзнаваните психични процеси.
 • Синдромът на предците

  11 април 2014

  Очаквайте на 14 април Синдромът на предците – абсолютен бестселър със седемнайсет издания, преведен в десетки държави! В Синдромът на предците (превод: Росица Ташева, 248 стр., цена 14лв) Ан Анслен Шютценбергер привежда клинични примери в подкрепа на своя уникален психогенеалогичен подход към психотерапията.
 • Вафлено сърце

  10 април 2014

  Вафлено сърце - новият хит в детската литература от младата норвежка авторка Мария Пар вече е по българските книжарници!
 • Да убиеш бащата

  10 април 2014

  Очаквайте на 14 април един от най-духовитите и "омагьосани" романи на ексцентричната Амели Нотомб! Да убиеш бащата (превод: Светла Лекарска, цена: 12лв, 120 стр.) потапя читателя в дебрите на магията посредством две фигури – великия илюзионист Норман Терънс и Джо Уип, момче, което се появява на вратата му, за да намери наставник, а открива приемен баща.
 • Отведи ме у дома

  4 април 2014

  Очаквайте на 7 април една трогателна и красива история за любовта и емоционалното пътуване, в което опознаваме истинската си същност от Даниела Сасердоти - Отведи ме у дома (ИК Ера). Дали в отломките от миналото се крие пътят към щастието?
 • Дума по дума

  3 април 2014

  На 7 април 2014 излиза изящният автобиографичен роман Дума по дума, подписан от неповторимата Силви Вартан. Дума по дума (превод: Венелин Пройков, цена: 15лв, 312 стр.) е увлекателен набор от наблюдения, мисли, емоции и впечатления.
 • Дивата природа

  3 април 2014

  Излезе от печат Дивата природа – втората стихосбирка на поетесата Белослава Димитрова, в която основно вдъхновение е почерпено от натурализма.
 • Големите надежди

  3 април 2014

  Неостаряващата класика Големите надежди на неповторимия Чарлз Дикенс излиза в ново луксозно издание на български език. В книгата, която е част от поредицата Върхове на ИК Изток-Запад, сиракът Пип разказва от първо лице за развитието и личностното си израстване сред социалните неправди във Викторианска Англия, засягайки редица наболели проблеми в английското общество по това време.
 • Шадоу Стрийт 77

  2 април 2014

  Очаквайте на 7 април Шадоу Стрийт 77 от най-зашеметяващия автор на трилъри и съспенс в Америка – Дийн Кунц. На Шадоу Стрийт 77 (превод: Надя Баева, 384 стр., цена 17лв) се случват зловещи инциденти на всеки 38 години, винаги през месец декември. Каква е причината?
 • Произходът на лирата

  2 април 2014

  В началото на месец април издателство Ентусиаст публикува на българския книжен пазар Произходът на лирата от Уил Бъкингам. Романът е своеобразно послание, с което един британец представя България пред света. Чрез това забележително преоткриване на мита за Орфей Уил Бъкингам ни пренася в музикалното богатство и фолклора на България, за да създаде една притча за историята и силата на легендите.
 • Гласът на цигулката

  2 април 2014

  На 3 април излиза новата книга на Андреа Камилери, проследяваща приключенията на комисар Монталбано, Гласът на цигулката (ИК Книгопис, превод: Весела Лулова Цалова, цена: 12,90лв, страници: 208).