• Градината на Финци-Контини

  6 февруари 2014

  Романът Градината на Финци-Контини, публикуван през 1962 година, бележи върха в творчеството на италианския писател, поет и литературен историк Джорджо Басани (1924–2000).
 • .
 • Изгубеното езеро

  6 февруари 2014

  На 7 февруари ще можем да се докоснем до южняшката топлота и магическия реализъм на Сара Адисън Алън в новия й роман, Изгубеното езеро.
 • Почти мъртъв

  6 февруари 2014

  Провокативната, изпълнена с хумор и ирония динамична трагикомедия на израелския автор Асаф Гаврон, Почти мъртъв (ИК Ентусиаст), повдига неудобни въпроси за повсеместната лудост, която цари днес в Близкия изток.
 • Теории за полета

  6 февруари 2014

  Очаквайте на 10 февруари Теории за полета – книга 2 от нашумялата сайбърпънк трилогия на Саймън Мордън за антигероя Самуил Петрович! Книгата е фантастична антиутопия със заряд на екшън трилър – един мощен взрив на въображението, който ще ни върне в Метрозоната!
 • Прокълнатите любовници

  5 февруари 2014

  Сложните – не само любовни, взаимоотношения между прочутата със своята дързост френска майсторка на перото Жорж Санд, поета, драматург и романтик Алфред дьо Мюсе, и видния полски композитор и виртуозен изпълнител Фредерик Шопен са описани от французина Мишел Пейрамор в интригуващия исторически роман Прокълнатите любовници (ИК Изток-Запад).
 • Птици, зверове и роднини

  5 февруари 2014

  Очаквайте на 10 февруари 2014 Птици, зверове и роднини от уважавания в цял свят британски естествоизпитател, писател и общественик Джералд Даръл!
 • Микеланджело. Копие, захвърлено с любов

  5 февруари 2014

  Да преоткрием Микеланджело 450 години след смъртта му с новото луксозно издание на издателска къща Персей, Микеланджело. Копие, захвърлено с любов.
 • Кривата на щастието

  4 февруари 2014

  Новата книга на издателство ВаконКривата на щастието, съдържа 73 от статиите на популярния журналист Иво Иванов, разказани в характерния за него спортен екзистенциализъм.
 • Чудовища

  3 февруари 2014

  Егмонт България издава Чудовища, книга трета – част първа, от антиутопичната трилогия Пепел. Романът, задължително четиво за феновете на хорър жанра, ще откриете в книжарниците в цялата страна от 3 февруари на цена от 12,90лв.
 • Три романа с Шерлок Холмс

  31 януари 2014

  Произведенията на британския класик сър Артър Конан Дойл се завръщат в книжарниците с Три романа за Шерлок Холмс (ИК Изток-Запад) – богато илюстрирано издание, в което са включени някои от най-знаковите романи на автора.
 • Сладки ноти

  31 януари 2014

  След големия успех на първата си книга Вкусно с Йоли, авторката не спира да изненадва читателите си с авторските си рецепти. Този път тя ни пуска в нейната домашна сладкарница с втората си книга, Сладки ноти.
 • Ранима близост

  30 януари 2014

  Невероятно страховит, заплетен трилър за обсебваща любов, психологически отклонения и най-тъмните дебри на човешкото сърце - психотрилърът Ранима близост ще бъде в книжарниците на 30 януари!
 • Живей бързо - 4 .Кръв за кокаин

  28 януари 2014

  Потопете се в един различен свят – на власт, съблазън, кокаин и кръв. Това е суровата криминална приказка на едно пожертвано поколение. То скочи в престъпността по детински. Като в игра на война.
 • Приключенията на Маша и Мечока

  24 януари 2014

  Живяло някога момиченце на име Маша. Тя била от мила по-мила, от добра по-добра. А колко умна била...
  Не, това момиченце е от друга приказка. А ето и нашата история.
  Живяло някога малко момиченце на име Маша.
  От палава по-палава, от любопитна по-любопитна. Изобщо – истинска лудетина. Затова и с нея се случвали най-различни интересни истории...
 • Среднощният дворец

  24 януари 2014

  Седмина младежи от сиропиталище, основали тайното обществото Чоубар, се впускат в безброй приключения, изправяйки се пред смъртоносна загадка в романа Среднощният дворец (ИК Изток-Запад) на един от най-известните съвременни испански автори Карлос Руис Сафон. Мистерия и огън вилнеят из индийския град Калкута, където социални неправди от началото на XX век често служат за мотивация на героите в интригуващия сюжет.
 • Историята на Микс, Макс и Мекс

  23 януари 2014

  Очаквайте на 27 януари Историята на Микс, Макс и Мекс (ИК Колибри) или най-щурата детска книжка за премеждията на един сляп котарак и на мишока, който го научи да гледа!
 • Детска стая

  23 януари 2014

  Казват, че най-красивите желания се сбъдват само, когато бъдат отправени с любов. Затова Фондация Културни перспективи избра един наистина необикновен проект, вдъхновен с много любов и надежда. Най-вълшебната Детска стая се появява на бял свят като част от поредицата Музика в книга на фондацията, създадена от известната българска оперна певица - Ина Кънчева.
 • Първите утринни лъчи

  23 януари 2014

  На 27 януари излиза Първите утринни лъчи (ИК Колибри) – съкровен разказ в първо лице, който ще ви влее оптимизъм, самоувереност, смелост и жажда за обновление!
 • Лидерът Стамболов

  23 януари 2014

  Новото заглавие от Сиела, Лидерът Стамболов (част от поредицата История Инкогнита) на автора Димитър Иванов, представя интересната и противоречива биография на българския държавник.
 • Директивата

  23 януари 2014

  Директивата е вторият роман на Матю Куърк. Изпълнен с непрекъснат екшън, неочаквани обрати и сложни политически машинации, той се нарежда сред най-добрите в жанра.