• Ужас

  9 декември 2013

  Дан Симънс

  Авторът на паметните бестселъри Хиперион и Олимп се завръща на българския книжен пазар с грандиозния роман Ужас (ИК Изток-Запад), в който Дан Симънс ни предлага разтърсваща и мащабна история, обречена на безсмъртие.
 • .
 • Тридесет и шестте стратегеми

  9 декември 2013

  Излезе книга по военно и дипломатическо изкуство, създадена от неизвестно лице през късното китайско средновековие като обобщение на богатия военен опит и изключителната военна мисъл на древен Китай. На български език сборникът е преведен от оригиналния старокитайски текст, а от съвременни китайски издания на книгата преводачът е събрал и превел повече от 70 исторически примера и анализи на практическото им приложение във война и мир.
 • Проглеждане

  5 декември 2013

  Жозе Сарамаго

  На 9 декември излиза Проглеждане, един болезнено актуален роман, подписан от Нобеловия лауреат за литература Жозе Сарамаго. Проглеждане е блестящо продължение на Слепота – една поразителна парабола на времето, в което живеем.
 • Акваними

  5 декември 2013

  Владимир Шишков

  Издателство Еуниката представя новата книга на Владимир Шишков Акваними - сборник с модерна поезия
 • Огънят на времето

  5 декември 2013

  Цвета Дончева

  Философски размисли върху живота, времето и любовта са основна тема в книгата Огънят на времето (ИК Изток-Запад) на философа Цвета Дончева.
 • Революция с аритмия

  4 декември 2013

  Сценаристът Йордан Свеженов дебютира на литературната сцена с хумористичния роман Революция с аритмия – шестата книга от поредицата Гравитация на ИК Изток-Запад.
 • Истината за случая Хари Куебърт

  4 декември 2013

  Жоел Дикер

  Много обичаме заплетените криминални истории, особено когато са разгърнати увлекателно и със съспенс на страниците на някой роман. Истината за случая Хари Куебърт е точно такава книга.
 • Византия

  3 декември 2013

  Николай Табаков

  Книга за историята и съвремието, за вярата и цинизма, за Византия и модерния свят, книга за човека – това е романът Византия на Николай Табаков, втора книга от поредицата Срещу времето на ИК Изток-Запад, чийто водещ редактор е проф. Георги Каприев.
 • Този път за болката

  28 ноември 2013

  На 2 декември излиза сборникът с разкази Този път за болката, поредно предизвикателство от майстора на кратката белетристична форма Михайло Пантич.
 • Капитан Михалис

  25 ноември 2013

  В края на месец ноември на българския пазар излиза световноизвестният роман на Никос Казандзакис – Капитан Михалис. След Рапорт пред Ел Греко, Алексис Зорбас и Последното изкушение това е четвъртото заглавие на Ентусиаст от най-известния гръцки автор. Книгите са част от поредица Vintage и излизат в чудесния превод от гръцки език на Георги Куфов. Именно заради преводите си на произведенията на Казандзакис, преводачът е удостоен с най-високото гръцко отличие – Златен кръст на Почетния легион.
 • Морелси

  25 ноември 2013

  За да узнаете какъв е светът на впечатляващата антиутопия Морелси (ИК Изток-Запад) на Чайна Миевил, трябва да си представите странна, дори плашеща картина – една умираща планета с релсов океан и безбрежни пустини, прорязани от подземни лабиринти, из които дебнат странни същества.
 • Красивите лица на терора

  22 ноември 2013

  В българската, както и в световната история, терорът е оръжие на по-слабите. Летописът му у нас датира от времето за национално освобождение от османско владичество.
 • Ханибал

  22 ноември 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на най-сполучливия психотрилър в света, Ханибал Лектър се завръща с нов заряд от съспенс и ужас. Очаквайте на 25 ноември книга трета от зловещата поредица на Томас Харис, хипнотизирала почитателите на жанра.
 • Късметът на смотаняка

  22 ноември 2013

  Късметът на смотаняка е сборник от седем разказа на един от най-великите писатели на 20 век. Кратки и язвителни, творбите на ненадминатия Вонегът, ярко илюстрират неговия остър усет към нецензурираната нелепост на живота.
 • Шаманизмът и архаичните техники на екстаза

  22 ноември 2013

  Излиза ново луксозно издание на Шаманизмът и архаичните техники на екстаза (ИК Изток-Запад) – един от големите трудове на видния румънски културолог, философ и писател Мирча Елиаде. Това е първият опит за комплексно обхващане на шаманизма, а и за определяне на неговото място в общата история на религиите.
 • Крадецът на закуски

  21 ноември 2013

  На 22 ноември излиза третата книга от поредицата с комисар Монталбано – Крадецът на закуски (Комисарят Монталбано се ядосва), автор Андреа Камилери.
 • Трънски разкази/Балканска сюита

  19 ноември 2013

  автор: Петър Делчев, цена 14лв, стр. 336
 • Литература и общество

  19 ноември 2013

  Първото издание на статиите на незаслужено забравения български публицист и критик Александър Дзивгов – Литература и общество (ИК Изток-Запад), вече е факт. Книгата, в съставителство на д-р Радка Пенчева, излиза близо 80 години след смъртта на автора, представяйки умението му да анализира културни и политически казуси и да разглежда обстойно най-наболелите проблеми у нас през 20-те и 30-те години на миналия век.
 • Улица Щастие

  19 ноември 2013

  Тези дни със знака на издателство Жанет-45 излезе стихосбирката Улица Щастие на Оля Стоянова. В нея тя събира стихове, писани през последните 10 години.
 • Душата на света

  19 ноември 2013

  Душата на света (превод: Венелин Пройков, цена: 10лв, стр. 132) е красива философска притча, в която седмина мъдреци от цял свят са призовани в Тибет, за да бъде избегнат съдбоносен катаклизъм. Те имат мисия да изковат заедно хуманен апел към цялото човечество, като предадат знанието си на две невинни деца: момче и момиче.