• Легендата разказва...

  7 октомври 2011

  Светльо Витков излиза на пазара с истината за Хиподил.
 • .
 • Papa Don`t Preach

  7 октомври 2011

  Преди две години американецът Джъстин Халпърн се завръща в родния си дом, където се налага да прекарва голяма част от деня със 73-годишния си баща. Последният е необикновен извор на словесни бисери и скоро синът започва да ги пуска в Twitter, без изобщо да предполага до какъв успех ще доведе начинанието му.
 • Ние, боговете

  7 октомври 2011

  Бернар Вербер е сред най-популярните съвременни френски писатели, познат на родната публика главно с романите Мравките и Империята на ангелите. У нас излиза и първа част от Цикъла на боговете - Ние, боговете, в която основен герой, дори след смъртта си, е Микаел Пенсон.
 • Модни икони: Ив Сен Лоран

  7 октомври 2011

  На 1 август Ив Сен Лоран щеше да навърши 75, но уви, преди три години големият дизайнер бе покосен от рак на мозъка. Преминал през всички емоционални и професионални препятствия, Ив Сен Лоран продължава да вълнува модния свят с всичко, което е оставил след себе си. Личността му обаче тепърва започваме да опознаваме благодарение на биографични книги като едноименния роман на Лоранс Бенаим.
 • Ерото(ро)ман

  7 октомври 2011

  Еротиката в литературата почти винаги е била посрещана с интерес от читателите, независимо дали критиката я линчува, или я издига в култ. И тъй като мненията никога не са неутрални, можем да предположим, че книгата на Джуничиро Танидзаки Дневникът на един луд старец ще предизвика съществени вълнения.