На малкия екран нещо ново

22 ноември 2007 текст Диана Томова, снимки Илиян Ружин
Гледайте внимателно – на 25 ноември в 5 следобeд стартира четвъртата национална ефирна телевизия TV2, с пълно покритие на територията на България. Можете да я гледате навсякъде с нормална антена, без нужда от кабел и други такива екстри. Началото е ударно с няколко провокативни предавания, с които TV2 бързо ще ни влезе под кожата. За момента програмата им е само 7 часа, а с пълните 24 ще са готови напролет. С какво ще ни забавляват и поучават дотогава, попитахме програмния директор Борко Чучков, който е убеден, че няма друга телевизия като TV2, и някак сме склонни да му повярваме.


Няма как, първият въпрос ще бъде за Азис – разбрахме, че той ще води вечерно шоу по TV2, искаме подробности?
Ясно е, че залагаме на провокацията, и Вечерното шоу на Азис е голямото ни предизвикателство – и към публиката, и към нас самите като екип. Форматът предвижда в шоуто всяка вечер да има по трима гости, които ще отговарят на въпросите на домакина. Ще му помагат Катето Евро и Албена Михова в ново амплоа на репортери. Шоуто ще се излъчва пет дни в седмицата – от понеделник до четвъртък, както и в неделя. Преди да го пуснем обаче в първата седмица стартираме с документално риалити за това как Азис и целият екип подготвят това шоу – как той си избира балерините, как репетира песните, обсъжда личния си живот. Въобще док риалити за цялата емоция и цялото напрежение, които всички изпитват около създаването на предаването. Казва се Азис се готви за шоу и ще го пуснем от неделя, 25 ноември, до четвъртък, всяка вечер по 30 минути. После пускаме и самото Вечерно шоу – от следващата неделя.

Много силен старт. Сега разбирам защо мотото на телевизията е Гледай какво става. Вие какъв смисъл влагате в него?
Гледай какво става е по-скоро едно предизвикателство към публиката. С това искаме да привлечем вниманието на зрителите, защото ще им предложим нещо различно. Нещата, които правим, са модерни формати – според нашето проучване това са тези, които хората искат да гледат. Като съдържание обаче ще бъдем различни от другите телевизии, правим нещо по-нестандартно спрямо това, което се очаква обикновено от съответния формат. Имаме игра като всички останали, само че нашата игра се казва Мръсен, долен лъжец и в нея шестима играчи трябва да изобличат онзи, който тайно има отговорите на въпросите – той е лъжецът. Да, ние имаме и вечерно шоу, каквото се прави не само в България, а насякъде по света, обаче нашето вечерно шоу е с Азис. Гледай какво става!

Сами ли продуцирате тези предавания?
Не, те не са вътрешна продукция на телевизията, реализирани са от външни продуценти специално за TV2. Например Вечерното шоу на Азис се прави от Ники Тупарев. Имаме и едно предаване – Градски легенди, което е за хайлайфа в България – то се продуцира от Междинна станция на Иван и Андрей. И както се сещащ, имайки предвид, че те са автори и продуценти на предаването, то ще бъде сатирично и с доста хумор към така наречения хайлайф.

Стартирате и с няколко чужди формата като Стажантът на Доналд Тръмп, той какво представлява?
Стажантът е шоу по идея на продуцента Марк Бърнет. Става дума за риалити, в което са събрани 16 млади хора с усет към бизнеса, които се състезават на принципа на елиминирането за едногодишен договор в някоя от компаниите на изпълнителния продуцент Доналд Тръмп, който е в ролята и на водещ. Смятам, че това шоу ще има и възпитателна функция – ще покаже на младите как се действа в истински конкурентна среда. Другият ни чужд формат е абсолютният руски хит Окна, който внасяме директно. Ще се излъчва два пъти на ден и е със субтитри. Руските медии го определят като шокиращ формат, като токшоу, съчетано с психотерапия. Ще издам, че в Окна наистина ще има брутални кадри, в студиото дори се стига до бой. Те не случайно винаги имат охрана подръка.

Освен на тези предавания и шоута на какво друго залагате в програмата. Как сте с филмите?
Ще имаме филми, разбира се, също и сериали. Даже в момента тръгваме с един сериал. Иначе с цялостната си програма ще сме готови през пролетта и тогава ще имаме вече и много публицистика, новини, сутрешни блокове, магазинни предавания през седмицата и уикенда. Пълна програма. В момента обсъждаме и разработваме различни проекти и до пролетта ще сме избрали и подготвили всичко, което мислим, че е подходящо за нашата публика. Така че, повтарям, тепърва се готвим да кажем на зрителите Гледай какво става.

Отдавна работиш и в телевизионния бранш, но какво те привлече сега да се захванеш с цяла една телевизия?
Винаги съм имал интереси към телевизията. Продуцирал съм тв предавания и по-големи събития като концерти, опери и какво ли още не. А TV2 е голямо предизвикателство за мен и искам да го изживея. Приех с много желание и се надявам, че ще се справя добре и ще постигнем големи успехи. Разбира се, с усилията на целия екип. Още една от причините да съм тук е, че екипът е много силен и работим перфектно заедно. Много е приятно. Работата е страшно хубава и съм убеден, че в един момент тази приятна работна атмосфера в екипа ще си проличи и на екрана. Сигурен съм, че нашата позитивна енергия по някакъв начин ще излезе.

Как го виждаш този успех, в каква посока? Какво би искал да промениш в нашия ефир или изобщо в телевизията?
Иска ми се телевизиите да бъдат малко по-отворени и наистина да чуват гласа на хората и да реагират по-бързо спрямо това, което зтителите искат да гледат. Целта на една телевизия освен това не трябва само да забавлява. Естествено и ние в началото тръгваме с по-забавните неща, но много ми се иска TV2 освен да забавлява и да възпитава.

А има ли някоя телевизия, от която ти самият се учиш и искаш TV2 да стане добра като нея?
Не, ние сме уникални! (смее се)

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.