Срещу стената

17 юли 2008 текст Ирина Маринова снимки Нова тв
Познаваме добре Румен Луканов от Сблъсък и особено от Сделка или не, но скоро ще го видим като водещ на съвсем друг тип тв шоу. Дупка в стената е българският вариант на измисления в Япония човешки тетрис, който досега, умирайки от смях, гледахме в YouTube. Очаквайте трудни за описание форми, удивени физиономии, атлетични извивки и Любо Ганев в сребърен костюм. Наистина забавно е – като самия Румен.


След всички интервюта, които си дал, има ли нещо, което не са те питали, а винаги си искал да споделиш?
Ох, да ти кажа, странно ми е – имам чувството, че целият ми живот е на показ. Някои хора имат големи тайни и се притесняват да не би да излязат наяве, други имат малки тайни. Аз съм от тези с малките тайни, така че не се притеснявам, каквото и да се напише.

Ти много си пътувал, живял си на няколко континента – защо не остана там?
Най-добрият ми приятел от детство сега живее в Нова Зеландия. Един път му казвам: Ти много обиколи, аз много обиколих, къде е най-хубаво? А той ми вика: “В Швейцария, ама ако говореха на български”, ха-ха. Човек си тежи на мястото.

А защо се занимаваш тъкмо с телевизия?
Телевизията е голямата ми любов.

Но казваш, че с телевизия не се правят пари.
Това, което ще кажа, не е моя сентенция, но много вярвам в нея: Намери нещо, което обичаш да правиш, после ще намериш начин да правиш пари от него! Сега, аз имам пари – ям бял хляб и свински пържоли, карам кола, ха-ха. Да, не мога да си позволя суперскъпи неща, но по-често си мисля не дали ги искам, а дали ми трябват.

Кое е най-хубавото в телевизията?
Когато започва ново предаване. Нищо не може да се сравни със суматохата около цялото нещо – от парчето хартия до излизането на екран. А иначе най-голямата ми любов в телевизията се оказва Сделка или не.

Сега ще загубиш ли тази любов? Знам, че договорът на предаването изтича.
Надявам се, че не. Ще има нов продуцент, за водещ не знам. Но не вярвам да се спре един такъв добър формат.

А новото предаване?
Дупка в стената е най-голямото предизвикателство за изпълнителния продуцент! Нова тв осигурява финансирането, лиценза и т.н., но изпълнителният продуцент SIA не може да поеме отговорност и затова има един човек, който е отговорен за всичко.

И това си ти?
Аз съм. Това е голямо предизвикателство. Аз ще поема отговорността, ако предаването е неуспешно.

Какво прави водещият в Дупка в стената?
Забавлява се, както винаги. Аз не знам някой водещ да има работа, ха-ха. Предаването е зверска забава, адски различно. Няма драма ще спечели ли участникът пари. Просто, ако спечели – ОК, ако не – все тая.

Какви ще са участниците?
В заснетите предавания решихме като най-лесен вариант – да вземем познати лица за начало. Но после ще са всякакви.

Какво си помисли, като го видя за първи път?
Притесних се от едно-единствено нещо – възможно ли е това предаване да има продължителност. Защото регламентът е един и същ – човекът стои срещу стената, зад него е басейнът, стената се приближава с изрязана форма и той трябва да се промуши?– и пада или не. Но се оказа адски забавно и мисля, че има бъдеще. Самите участници в тези костюми са побъркващо смешни. Аз самият се разсейвам – наисти-
на всичко се вижда, даже си мисля, че слагат чорапи мъжете, за да понадуят, ха-ха-ха.

Възможни ли са травми?
В цялата история на предаването – две несериозни.

Кой от сниманите епизоди на Дупка в стената ти стана любим?
Всеки е суперсмешен. Аз паднах, като го пробвах сам, а беше много проста формата – разкрачено човече. Но се забих в стената – хич не уцелих. Най-смешното е физиономията на човека, като види стената – невъобразимо е (показва смешна мимика – бел. авт). А, възхитих се и на Любо Ганев. Защото е наистина огромен и беше много весело това предаване и падането. Това шоу няма разговор – просто действието е забавно.

Имаш ли телевизионен гаф, от който те е срам?
Имал съм случаи, когато умишлено правя гафове, и ми казват – “айде да го повторим”, а аз отговарям: “Не, не, оставете го да ни покажат в Господари на ефира!”. Но преди много време правех едно предаване в Центрум груп – беше ми първият опит като самостоятелен продуцент и водещ. И ми беше трудно да го гледам?– топка в корема и ужас от отвратителната картинка. Което говори, че не съм направил добър продукт. Но в Сделката съм си аз. В Сблъсък ролята много ми допадаше, но беше роля. В новите предавания обаче съм си аз.

Казваш, че искаш да правиш шоу като на Джери Спрингър...
Да, но не като руското Окна. Там е по действителни случаи, но с подставени лица. Искам истинско предаване. С истински брутални истории. Но у нас това не може да се случи, защото сме малка държава и хората, които участват, всички след това ще ги познават.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.