Ароматно

19 февруари 2009 текст Петя Тодорова, снимки Георги Вачев, Стефан Андонов
Няма нищо по-хубаво от един празничен повод, но още по-хубаво е когато с него се захванат Ваня Чолакова и Елена Павлова от Сватбена агенция Парфюм, за да го превърнат в ефектно и запомнящо се тържество. Още се говори за сватбата около паметника на Альоша, която двете дами направиха възможна за младоженци с по-авнтюристичен дух. И тъй като същият характеризира и тях, не се изненадваме от поредната им инициатива, наречена Женени за един ден. Какво точно представлява тя и как смятат да я реализират, „парфюмките” пламенно разказаха пред нас.


Споделете сега своята идея...
Ваня: Женени за един ден всъщност ще бъде в два дни – на 21 и 22 март, във Форум Тракия. Целта на това събитие е в него да се включат както двойки, които вече имат брак, така и всички онези, които все още не са били младоженци, но много искат да се видят като такива. Няма никакви ограничения за двойките. Просто на желаещите да участват в тази авантюра се предоставя възможност да облекат сватбени тоалети и да изживеят вълшебна половинчасова церемония. Помислили сме да има различни декорации, които да се подменят периодично.
В рамките на какъв часови диапазон ще се случва това в двата дни?
Ваня: Сутринта от 10:00 до към 19:00 вечерта. След предварително обявеното записване ние ще знаем колко двойки ще участват, за да ги разпределим във времето.
Съдействие ще има ли отнякъде?
Ваня: Да, говорили сме вече с булчински салони, с фризьори и гримьори, които ще разкрасяват участниците на място. Идеята е да се представи по възможно най-безгрижен начин символът на обвързването – сватбата.
И така – който иска да го изживее отново, а на който все още не му стиска – да го направи формално, без да подписва.
Очаквате ли да има много желаещи?
Ваня: О, вече има достатъчно. Всеки, на когото кажем, приема идеята с невероятен ентусиазъм, включително и нашите партньори. В крайна сметка тя е супер различна от всичко, което е правено досега в тази насока.
Елена: Всъщност вдъхновихме се от това, което сме виждали по морето – как хората се обличат в ретро костюми и се снимат. Оттам ни щукна, че едно такова нещо може да се реализира в други мащаби, да бъде красиво и помпозно и същевременно с това да е безгрижно.
Какво ще струва това на заинтригуваните от вашето предложение?
Ваня: Таксата за участие е 50лв. Срещу тях, освен едно наистина страхотно изживяване, те ще получат и диск със снимки, папируси със сватбените обети, които са подписали, гравирани с техните имена чаши, бутилка вино и подаръци от козметична фирма.
Елена: А също – ще разрежат сватбена торта и ще имат своя първи сватбен танц.
А ако някой приеме това по-сериозно?
Ваня: Ако има такива, които искат в действителност да подпишат, просто трябва да ни уведомят по-рано, за да можем да подсигурим длъжностно лице от Обредния дом, което да ги бракосъчетае.

Записването в Женени за един ден става на info@perfume-bg.com
Повече инфо за дейността на Агенцията има на www.perfume-bg.com


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.