Поддръжката на автомобила – за какво най-вече трябва да внимаваме25 ноември 2008

Двигателни масла с гарантиран произход – това трябва да търси всеки един от нас, когато е време да избере и закупи подобен вид течност за двигателя. Никога и за нищо на света не правете компромиси с маслото, което наливате в мотора на автомобила си... Това може да окаже пагубно влияние върху работата му, като преди да закупите каквато и да е част или течност за колата си, винаги потърсете мнението на специалистите. Те ще Ви окажат нужната подкрепа!
 

Важни факти за двигателните масла

Дори и да сте най-некомпетентният човек по отношение конструкцията и работата на превозното средство, което притежавате, все пак е добре да сте наясно с някои неща от фундаментално значение, за да сте в състояние да правите винаги правилни избори. Ако например Ви предстои покупка на двигателни масла, в този случай трябва да знаете, че то бива три вида: синтетично, полусинтетично и минерално. Кое от всички тях ще изберете зависи както от вида на двигателя (бензинов или дизелов), така и от целите, които искате да постигнете:

- Икономия на гориво;
- Удължаване на живота на двигателя;
- Бюджетни решения за сметка на качеството;
- Поддържане на безупречна чистота във вътрешната част на двигателя.

Наред с това, преди да инвестирате в качествено двигателно масло, е добре да си отговорите и на следните няколко въпроса, които ще Ви ориентират в света на авточастите и двигателните масла:

- Колко годишен е автомобилът;
- Какъв е двигателят;
- Какви са инструкциите на производителя
(най-важният от всички
  критерии
);
- Какъв е пробегът на двигателя.

Ако не разполагате с инструкция от производителя, винаги можете да направите справка в Интернет, също както и да се допитате до близки и приятели, които са вещи в областта на автомобилите. Така ще си спестите доста време и енергия, като вместо да се лутате напразно, ще успеете да решите този казус навреме.

Изборът на авточасти – сложен или лесен е

Както при двигателните масла, така и при авточастите, е възможно да срещнем редица трудности, избирайки ги. Но това не бива да Ви отказва да се стремите винаги към най-добрите решения! А такива винаги има – стига да знаете къде да търсите, също както и какво точно да очаквате...

В случай, че се нуждаете от определени видове Авточасти БМВ, то имайте предвид, че пазарът е доста разнообразен по отношение на точно този вид стоки за леки коли:

- Спирачна система;
- Окачване;
- Ходова част;
- Кормилна система;
- Филтри;
- Гарнитури;
- Отопление;
- Вентилация;
- Запалителна система и др.

След като вече сте локализирали проблема, Ви остава просто да намерите най-доброто решение. А то винаги съществува – нужно е само да попаднете на лоялен търговец, който да Ви предложи:

- Коректно отношение;
- Бюджетни решения;

- Бърза и точна доставка с право на замяна или връщане;

- Професионализъм.

И разбира се, че можете да намерите всичко това! Както казахме и по-рано, пазарът за автомобилни стоки е огромен, а Вие имате късмета да сте част от цялото това разнообразие. Възползвайте се от него, осигурявайки на автомобила си най-доброто, за да Ви бъде той „верен“ дълги години занапред. Купете не само качествено двигателно масло, а и части с доказан произход, които ще вдъхнат нов живот на Вашата кола. И Вие и тя заслужавате това!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.