С книга под ръка

С книга под ръка
4 април 2014
Месец април се превръща в месеца на книгата! Поредното издание на Похода на книгите, кампания на Асоциация Българска книга за насърчаване на четенето, ще се проведе от 2 до 23 април в редица книжарници, училища, читалища и библиотеки в София и страната.


Походът на книгите е насочен към всички деца (включително и към порасналите) с цел да ги примами във веселия и шарен свят на книгите и въобръжението. Кампанията ще продължи до 23 април (Световният ден на книгата и авторското право) с много събития, срещи и литературни четения на различни места из София и страната. В Похода ще вземат участие и много известни личности, които ще споделят с децата своите любими детски приказки и ще почетат с тях в детските градини, училищата, библиотеките или пък в шатрата на Похода в Борисовата градина. Сред подкрепилите кампанията са Орлин Павлов, Александър Кадиев, Милена Николова - Миленита и други.
За да бъде още по-интересно на децата, те могат да вземат и участие в играта, организирана от Похода - просто трябва да се сдобиете с флаера на кампанията (който може да изтеглите от тук), да съберете 9-те печата от книжарниците и да откриете тайното изречение на гърба му.  Подаръкът, разбира се, ще бъде най-вълшебната детска книжка.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.