Context на Маргарита Русева и Раймондо Весано

Context на Маргарита Русева и Раймондо Весано


10 декември 2018
Context-ът променя живота, животът променя контекста с изложбата на Маргарита Русева и Раймондо Весано


След успеха на фото-книгата Далечни песни с автор и фотограф Маргарита Русева по идея на Раймондо Варсано двамата творци отново колаборират в необичаен проект – Context.

Context оживява като необикновено фото-издание, вдъхновено от привидните значения и възприятия, които ни определят. Обектите в кадър са толкова разнообразни, колкото е и светът, който ни заобикаля.
Откровена, философска, забавна и същевременно красива, книгата подслонява 28 концептуални фотографии, всяка една от които е подчинена на различията и нюансите, които собствените ни съдби носят.

Context ще ви срещне със загадъчна Пришълка, ще ви събуди в 8 и 1/2 a.m. и най-вече моментално ще ви направи част от един понякога тъжен, често смешен, но винаги завършващ с отворен край разговор.

Всяка снимка разказва история, изразява определено виждане за смисъла на битието – от идеята и мястото на красотата до любовта и страховете ни от нея. Въпросите са много, отговорите – повече. А най-лесният начин да се намерим по пътеките, по които собствените ни концепции ни водят, е да споделяме и да говорим, за да се научим да се разбираме. И да осъзнаем, че светът е по-шарен и разнообразен, отколкото предполагаме.

Затова ви каним – заповядайте на 19 декември от 19:00 в галерия Аросита, където авторите ще представят изложба с 28 цветни фотографии от книгата, а великолепният Леонид Йовчев ще се опита да надскочи собствения си контекст. Как? Ще разберете, като бъдете наши гости.

Раймондо Варсано
е писател. Автор е на книгата с разкази Натам, нанякъде. Награждаван е от Съюза на българските писатели. Превеждан е на английски, руски, френски и чешки език. Под печат е сборникът му с разкази Някой те обича, детската книга Среднощна дъга, както и Детска книга за мъдри деца.

Маргaрита Русева
е фотограф и автор на книгата Далечни песни – образи и думи от Родопите, която запечатва автентични разкази и черно-бели портрети на хората от Родопа планина. Книгата излиза от печат през 2014 от издателство Сиела като луксозен албум на български и английски език. Проектът е осъществен с грант от Министерство на културата и нюйоркската фондация Хемимонт. Нейни фотографии са представяни в самостоятелни изложби в престижни галерии, между които галериите на Българския културен институт в Париж и Лондон, в галерия Лейкшор – Чикаго, Vivacom Art Hall, Градска художествена галерия Пловдив и др. В момента Маргарита Русева работи върху третата си фотографска книга, посветена на Андалусия, която ще бъде представена от Институт Сервантес през 2019.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.