Уъркшоп по творческа фотография

Уъркшоп по творческа фотография
3 август 2011
Бабак Салари,  автор на проекта Травми и чудеса в Северозападна БългарияСледвайки успеха на три уъркшопа, проведени в Бела Речка през 2009 и 2010, предназначението на предстоящия семинар (7 -14 август) е да ви насочи в двата аспекта на фотографията – технически и артистичен.
Ще бъдат избрани 20 участници, които ще усвояват умения за контрол над фотоапарата, за изследване различните качества на светлината, за правилно използване на лещите и най-вече за ролята на креативното композиране във визуалните изкуства.
Чрез ежедневните групови и индивидуални технически занимания (всички на английски език), участниците ще научат как да използват средствата на фотографията, за да изразяват чувства и да разказват истории. Ще се упражневат в анализ върху работите на другите  и в задълбочаване на личните си разбирания за артистичните фотографски форми. Напредналите ще имат шанса да се съсредоточат върху социалните аспекти на фотографията и да придадат цялостност на личната си или академична работа сред приветливата атмосфера на село Бела Речка.
Крайната цел е по време на уъркшопа  участниците да измислят проект и да съставят кратко предложение, определящо засегнатата тема.
Едноседмичният уъркшоп ще приключи с финална публична презентация в сградата на училището в село Бела Речка. Трите най-добри проекта също ще бъдат представени на места в София и други градове. Подготовката за финалната прожекция/изложба ще развие у фотографите презентационни умения и ще ги научи на последователност в излагането на творбите.
Необходими са ви: SLR фотоапарат, трипод, личен лаптоп.

Уъркшопът на Бабак Салари, Канада/Иран, ще се състои в с. Бяла Речка от 7 до 14 август, 475лв с включени храна и нощувки (информация за заплащането - тук). Записване за участие на адрес novakultura@gmail.com.
*Можете да кандидатсвате за стипендия със специално мотивационно писмо, прикрепено към регистрационния формуляр.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.