Португалски прелести

Португалски прелести
8 юни 2012
Европейският юг е известен с вековните си винарски традиции, стари изби и изтънчени марки вина. Португалия не прави изключение, а една от най-известните местни винарни е притежаваната от фамилията Соарес Франко Jose Maria da Fonseca. От 177 години насам в тази престижна изба се произвеждат отлични вина, порто и москател от Сетубал.


Историята на тяхното вино Lancers започва през 1944, когато Хенри Бехар пристига в Европа с цел да намери именно това розе, което да бъде най-подходящо за американския пазар. Открива го именно в Jose Maria da Fonseca. Виното е кръстено на една от любимите картини на Бехар – Las Lanzas от Веласкес. Произведено от най-добрите сортове португалско грозде, първата до­ставка пристига в САЩ в края на 1944. В момента Lancers продължава да бъде нагледен пример за международен успех, а в родната Португалия е на второ място по продажби.
Без да преувеличаваме, ще наречем Lancers необикновено вино. Лесно ще го разпознаете по красивите и много специфични бутилки, свързани с винарските традиции на района, които са и белег, отличаващ Lancers от другите марки. Друг интересен факт е, че виното е произведено, като се избягва абсолютно всякакъв допир с човешката кожа. Колкото до вкусовите качества на Lancers – най-добре преценете сами, но задължително в приятна обстановка и с чудесна компания.
Чудесно е, че отскоро Lancers може да бъде открито и в някои от най-добрите клубове наоколо – винаги в комбинация с чудесна музика, подбирана и миксирана от диджей Oto. Кои по-точно са местата, където можете да опитате португалската прелест, можете да разберете само ако следите фен страницата им.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.