Living Loving Web

Living Loving Web
28 август 2013
Стига веднъж да сте прочели разказите на Дж. Д. Селинджър, вероятно лесно ще се досетите какво бе казала едната стена на другата – ”ще се срещнем на ъгъла”. Знаете ли обаче какво изкуството има намерение да каже на модерните технологии в периода между 4 и 15 септември? Басираме се, че ще е нещо като ”ще се видим на първия по рода си реално дигитален арт фестивал Living Web, който ще се проведе на общо шест локации, разпръснати из София и Благоевград”.


Точният мерник
Фестивалът Living Web е ни повече, ни по-малко от жива експозиция на дигиталното, своеобразен мултимедиен музей на възприятията. Целта на организаторите е една – да напомнят на онези от нас, нагазили дълбоко във водите на интерактивната реалност, че най-важен в крайна сметка е животът, който ни заобикаля. Ето защо в продължение на 12 дни (4-15 септември) различни лектори, иноватори, гостуващи артисти и специалисти ще обединят сили, а резултатите, под формата на образователни събития, пърформанси, мултимедия и експозиции, ще ни очакват на шест локации, разпръснати из София и Благоевград (Vivacom Art Hall, Галерия Уникредит Студио, Софийска градска галерия, Галерия Сезони в парк Заимов, културен дом Средец и Американския университет в Благоевград).

Something Splendid This Way Comes
Не едно и две ще са събитията по време на реално дигиталния арт фестивал Living Web, които не бихте желали да пропуснете. Във Vivacom Art Hall ви очакват инсталации и пърформанси от ”материализираното интернет пространство“, в които артисти и посетители, ще стават част от “оживелите” социални мрежи (4-5 септември). В Американския университет в Благоевград лектори ще се погрижат да натрупате нови полезни знания (7, 8 септември), открити уроци пък ще ви образоват в Галерия Сезони и Културен дом Средец (13, 14, 15 септември). Интерактивна инсталация, наподобяваща живGoogle и човешки мозък ще видите в Галерия за съвременно изкуство Уникредит Студио (13, 14, 15 септември), а какво ще има в Заимов – остава изненада. На нас собствено обаче, най-забавни ни се сториха сумо състезанието с роботи и лекциите по роботика, инициирани от robotev.com. И ако това ви се вижда малко, ще добавим и куп живи програми с актьори, изпълнители, жонгльори, акробати и стендъп комици, олицетворяващи уеб сайтове и хиперлинкове.

Living Web e в Галерия Уникредит Студио, Софийска градска галерия, Парк Заимов – Галерия Сезони, културен дом Средец и Американския университет в Благоевград, 4-15 септември, вход свободен


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.