• С пълни гърди за последно

  24 август 2011

  Клодин Жендова

  Изключително симпатичната инициатива на Столична община София диша ще бъде закрита триумфално на 28 август с песни, танци и веселие. От началото на месеца едни от най-приятните софийски улички – Шишман и Ангел Кънчев, приютиха любители на спорта, киното, театъра, литературата и чистия въздух. За край организаторите са ни оставили най-сладкото – музиката и танците.
 • П(р)очит

  24 август 2011

  Стремежът към единство чрез поезия е основната причина за голямото лятно международно издание на София: Поетики.
 • С пълни гърди 3

  18 август 2011

  Клодин Жендова

  Любимият ни Шишман остава затворен за автомобили до края на август – решение, което приветстваме с пълна сила. Тази неделя обаче София диша ще остави улицата да поотдъхне. Фестивалът се мести на не по-малко симпатичната Ангел Кънчев, в отсечката между улиците Парчевич и Солунска, където ще бъде изградена театрална сцена.
 • Дом за нашите деца

  11 август 2011

  Тея Дия

  Изоставените деца нямат нужда от съжаление, а от семейство. Тази проста истина стана мото на кампанията на фондация За нашите деца. Защото често слушаме и четем за малчуганите без семейства, но рядко виждаме проблема в дълбочина.
 • С пълни гърди

  4 август 2011

  Подкрепяме инициативата София диша още от първото й случване преди година, зарадвахме се и на повторението й през юни в рамките на фестивалите Sofia Design Week и Mellow, а сега научаваме, че тя продължава и през целия август.
 • Уъркшоп по творческа фотография

  3 август 2011

  Бабак Салари,  автор на проекта Травми и чудеса в Северозападна България
 • Уъркшоп по творческа фотография

  3 август 2011

  Бабак Салари,  автор на проекта Травми и чудеса в Северозападна България
 • Любов и омраза

  28 юли 2011

  God Hates Us All бе осмият скоростно-агресивен и изпълнен с обичайните мракобесни текстове за религия и смърт албум на американските траш герои Slayer. God Hates Us All е и книга на големия американски белетрист, хедонист и всесилен женкар Ханк Муди – който, за разлика от Slayer, е съвсем измислен образ.
 • Живот назаем

  14 юли 2011

  Трилърите все по-често се оказват нещо повече от високоадреналинови истории с неочакван финал. На световната сцена се налагат автори, които въздействат отвъд многочестотните удари на сърцето, така че неслучайно издателство Колибри избра да лансира у нас философския трилър като жанр, при това със суперуспешен автор в областта. На 18 юли в книжарниците (и онлайн магазина colibri.bg) за първи път ще се появи български превод на романа на Дъглас Кенеди Живот назаем.
 • Слънчево лято и здрава кожа с Photoderm BRONZ

  14 юли 2011

  Ако все още не сте планирали лятната си ваканция, вече е крайно време да започнете подготовката за отдих край морето. Какво ще сложите в любимата плажна чанта? Наред със слънчевите очила, любимата музика и книга, това, което задължително трябва да присъства там, е Photoderm BRONZ, защото освен всички неща, които ви гарантират забавление по време на почивката, не бива да пренебрегвате и грижата за своето здраве и слънчев загар.
 • Анимирай ме с любов

  7 юли 2011

  Клодин Жендова

  Кой не знае AnimeS-bg.com, кой не е чувал за него? Това е най-големият български интернет портал, специализирал се в разпространението на аниме и манга, който празнува подобаващ шести рожден ден на 23 юли в гостоприемния и особено просторен клуб Element.
 • Победителите са...

  16 юни 2011

  Тазгодишните Български награди за уеб вървят към своя логичен завършек. До момента има цели 216 регистрирани участници, като 180 от тях се борят в Браншовите награди за уеб и Професионални награди за уеб, а останалите 36 – в Медийни награди за уеб. До полунощ на 15 юни неподкупното жури ще гласува, номинирайки по трима финалисти в категория. Те ще станат известни и ще бъдат публикувани на webawards.bg в 12:00 на 16 юни.
 • Двойна фантазия

  20 май 2011

  На 26 май, в унисон с приповдигнатото настроение покрай Деня на славянската писменост и култура, в Сатиричен театър ще се случи Двойна ...
 • По корицата посрещат

  19 май 2011

  Съвсем традиционно, и тази година на 24 май ще бъде даден старт на Пролетния базар на книгата. Официалното откриване е в зала 3 на НДК от ...
 • Ерото(ро)ман

  19 май 2011

  Еротиката в литературата почти винаги е била посрещана с интерес от читателите, независимо дали критиката я линчува, или я издига в ...
 • Конкурс за лого за София – Европейска столица на културата 2019

  5 май 2011

  снимки Михаил Новаков

  Столична община и Асоциация за развитие на София, съвместно със Sofia Design Week, организират международен конкурс за визуална идентификационна система за кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019. Идеята за конкурса идва от екипа на фестивала Sofia Design Week, а легендарният швейцарски дизайнер Руди Бауер прие поканата на организаторите да оглави селекционното жури.
 • Уеб еталон

  28 април 2011

  Тази година за трети път ще бъдат раздадени наградите на Българската уеб асоциация, които ще отличат уеб развитието на местна почва. ...
 • Почетен гост

  21 април 2011

  След посещенията на Паулу Коелю и Хорхе Букай България се утвърди като страна с подчертан интерес към латиноамериканските писатели. ...
 • Papa Don`t Preach

  14 април 2011

  Преди две години американецът Джъстин Халпърн се завръща в родния си дом, където се налага да прекарва голяма част от деня със ...
 • Черешката на тортата

  11 април 2011

  Надежда Стоянова

  Не е изненада, че националните телевизии bTV и Нова тв непрекъснато се надпреварват да пускат нови предавания, филми и сериали.