• Дизайнът е навсякъде

  7 април 2011

  Дизайнът е навсякъде, дори в боклука, твърдят холандците Kidsonroof.
  Таткото на най‑известната световна марка за дизайн на детски мебели и играчки събира български студенти за творческа работилница по темата, а през юни го чакаме на живо в София за третото издание на международния фестивал Sofia Design Week, организиран от Едно и Фондация Америка за България.
 • Момчето се завръща

  31 март 2011

  Александър Величков

  Малкият Никола (ударението съвсем не е като в българския език) е легендарен детски герой, създаден преди няколко десетилетия от френския писател Рьоне Госини.
 • Книгите игри се завръщат

  24 март 2011

  През 90-те книгите игри бяха любимо забавление за много български деца и младежи. По-късно те изчезнаха от книжарниците, но не и от сърцата на предишните си почитатели.
  На 25 март, когато излиза новата българска книга игра Котаракът и Черният Нарцис от Ал Торо, те се завръщат с втората вълна на жанра, събрала усилията на стари и нови автори и мечтите на феновете. Най-хубавото в подобни издания е това, че читателят сам изживява приключенията, отъждествява се с главния герой, разкрива мистериите и се бори с препятствията.
 • Дни на Майкрософт

  10 март 2011

  Майкрософт остават верни на традицията и за десета поредна година организират най-голямата техническа конференция в България Дни на Майкрософт. На 30 и 31 март Арена – Младост ще стане домакин на 70 технически лекции, изнесени от 50 водещи български и чуждестранни специалисти в областта на информационните технологии.
 • Нумерология

  27 януари 2011

  През последните две десетилетия фантастичните поредици станаха особено популярни, а Цикъл за Лориен е новият хит в жанра, при това заплашващ да засенчи класики като Колелото на времето или Здрач.
 • Животът на другите

  20 януари 2011

  Писателят Радослав Парушев няма нужда от представяне, защото книгите му сами говорят. След сборниците с разкази Никоганебъдинещастен и Project Gigamono и романите Преследване и Project Dostoevski Парушев отново излиза пред публиката с колекция от градски истории за приказното в ежедневието, за предизвикателството в това да си жив и да си човек.
 • Шпионски игри

  13 януари 2011

  Обичаме истинските шпионски трилъри, в които въпросът кой е убиецът не е единственият, който стои на дневен ред, докато отмятаме ...
 • Споделени мисли

  6 януари 2011

  През 1984 в Калифорния на архитекта и графичен дизайнер Ричард Сол Вурман му хрумва идеята да събере на едно място красиви умове от различни области и да ги предизвика да споделят своите най-смели идеи и новаторски теории в рамките на 18 минути.
 • Стъпка по стъпка

  16 декември 2010

  Със сигурност ви се е случвало докато пазарувате обувки да си ги представяте изработени от друга материя или с различен любим детайл.
 • Разкажи ми приказка

  16 декември 2010

  Приказките на Джани Родари някак много отиват на зимата и идващата Коледа.
 • Ново 20

  2 декември 2010

  Винаги, когато търсим нова книжка, се отбиваме в добре позната книжарница на Колибри на ул. Иван Вазов 36. Там всеки месец има по няколко съвсем пресни заглавия и любопитни автори, а тематиката на изданията е неизчерпаема.
 • Ориентирай се

  26 ноември 2010

  Ние в Програмата не обичаме да тъпчем на едно място. Затова подготвихме една нежна промяна на удобствата на programata.bg – две нововъведения, които ще направят сайтът по-ефективен и полезен.
 • Нова трупа

  11 ноември 2010

  Зад леко шеговитото име 36 маймуни се крие сериозен екип от професионалисти, които се опитват да разчупват представите ни за театър и почти винаги успяват.
 • Мрежови въпроси

  14 октомври 2010

  Интернет е мястото, където пренесохме целия си живот в последните години, затова не е никак учудващо, че интересът към онлайн бизнеса и това как се печели от него расте със страшна сила.
 • Гласна буква

  14 октомври 2010

  Завръщането към Труман Капоти винаги води към големите въп­роси на живота без еднозначен отговор.
 • Стъклен дом

  7 октомври 2010

  Свикнали сме да виждаме стъклото предимно в дизайна и архитектурата, но се оказва, че може да бъде и любим обект на изящните изкуства.
 • Нов дом

  30 септември 2010

  Животните са като хората – всяко със собствена история, както и със своите добри и лоши моменти. И понякога, точно като хората имат нужда от малко помощ.
 • Кино образ

  16 септември 2010

  Спомням си, да, аз си спомням е сбогуването на големия Марчело Мастрояни с киното и живота – документален филм, в който ...
 • От местопрестъплението

  16 септември 2010

  Писането се оказва треска, от която клиничният психолог Джонатан Келерман няма как да се излекува. След кратки заигравки с рисуването и музиката той запретва ръкави над писането на трилъри.
 • Карай, шофьоре

  16 септември 2010

  Няма как да не ти стане интересно, когато прочетеш, че Етгар Керет е най-краденият автор в израелските книжарници, както и най-четеният автор в затворите в Израел. Още повече че тъкмо сега в книжарниците тук се появи дебютният му сборник разкази с не по-малко интригуващото заглавие Автобусният шофьор, който искаше да бъде бог (превод Милена Варзоновцева, издателство Жанет 45).